Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şanlıurfa'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şanlıurfa'da

Görmez'in okuduğu cuma hutbesinden:- "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır"

ŞANLIURFA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır." dedi.

Görmez, Şanlıurfa Dergah Camisi'nde okuduğu cuma hutbesinde, barıştan ayrılınmaması, şeytanın adımlarının peşinden gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Hazreti Peygamber'in "Selamı yayınız ki selamette olasınız. Yeryüzünde İslam'ı yaymak istiyorsanız selamı yayacaksınız" hadisini örnek veren Görmez, şunları kaydetti:

"Selam müminin şiarıdır, Müslümanların en büyük sloganıdır. Onun için Müslümanlar birbirlerini gördükleri zaman salam verirler. Barış, esenlik seninle olsun, benden yana sana sadece barış var, barışı ilan eder."

Selamın müminin zikri olduğunu ifade eden Görmez, Allah'ın insanlardan selamın ve barışın yeryüzünde egemen kılınmasını istediğini belirtti.

Barış ve selamın önce insanın kalbinde başladığını vurgulayan Görmez, "Kendisiyle barışık olan başkasıyla da barışık olur. Selamın peşinden koşan mümin önce kendisiyle barışık olacak sonra yanındakiyle. Ülkesi, coğrafyası ne olursa olsun zalim olmayan herkese, hangi inançtan, olursa olsun biz ötekine barışla bakarız. Sadece zulme razı olmayız, zulme boyun eğmeyiz. Zalim olmayan her insana biz selamımızı ifade ederiz." diye konuştu.

Görmez, yeryüzünde barışın sağlanması için adalet gerektiğine dikkati çekti.

Adaletin mülkün temeli ve devletlerin mimarı olduğunu dile getiren Görmez, "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır. Kendine karşı adil olacak, ötekine karşı adıl olacak, düşmana karşı da adil olacak. Zira zalimi yargılamayı bilmeyen, zalime karşı adil olmayan mazlumun da hakkını savunamaz. Zalime dahi adil olacak. Aşırılığa ve işkenceye kaçmak yok." şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, cuma namazı sonrası Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile camideki vatandaşlarla sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :