Diyanet İşleri Başkanı Görmez Katar'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Katar'da

Görmez:- "İslam ümmetinin bu en zor zamanında, gittiğimiz her yerde Katar'ın hayır kuruluşlarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Mazlum coğrafyalarda Katar ile yollarımızın kesişmesinden mutluluk duyuyoruz"- "Üzülerek belirteyim ki kötülük hala önde gidiy

DOHA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İslam ümmetinin bu en zor zamanında, gittiğimiz her yerde Katar'ın hayır kuruluşlarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Mazlum coğrafyalarda Katar ile yollarımızın kesişmesinden mutluluk duyuyoruz." dedi.

Görmez, resmi temaslar için geldiği Katar'ın başkenti Doha'da, ülkenin hayır kurumlarının çatı kuruluşu Heyeti Tanzim El Amal El Hayriyye'yi ziyaret etti.

"Katar hayır kuruluşlarının üst kuruluşunu, buradaki dostları ziyaret etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum." diyen Görmez, şöyle devam etti:

"İslam ümmetinin bu en zor zamanında gittiğimiz her yerde Katar'ın iyilik ve hayır kuruluşlarını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bünyemizdeki Türkiye Diyanet Vakfını 'evrensel bir iyilik hareketi' olarak tarif ediyoruz. Gittiğimiz her yerde yollarımızın kesişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Geçen sene Gazze'ye gittiğimde Gazze'yi yeniden imar için başlattığınız çalışmalara şahit oldum. Afrika'da, Asya'da, Balkanlar'da çalışmalarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Ancak üzülerek belirteyim ki kötülük hala önde gidiyor. İyilik ve hayrı, şerrin ve kötülüğün önüne geçirmek gerekiyor. Yardımlarımızı fakirleri zenginleştirmek, mazlumları özgürleştirmek için bir yatırıma dönüştürmemiz lazım. Bunun için de iş birliğine ihtiyaç var."

Görmez, Katar'ın Suriyelilere yönelik hizmetlerinde Türkiye'yi yalnız bırakmadığını belirtti.

- "Türkiye bütün hayır kurumlarını kucaklıyor"

Çeşitli ülkelerde faaliyet yürüten Katarlı hayır kuruluşlarının koordinasyonunu da sağlayan Heyeti Tanzim El Amal El Hayriyye Başkanı Halid Abdülvahit el-Hammadi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katar'da faaliyet yürüten hayır kuruluşları hakkında bilgi veren Hammadi, Türkiye'nin mazlum coğrafyalardaki faaliyetlerini takip ettiğini söyledi.

Filistin, Arakan ve farklı ülkelerde Türkiye ile Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı hizmetleri gördüklerini kaydeden Hammadi, "Gazze konusunda Türkiye'nin desteği hiç eksilmedi, bunu görmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. Kudüs ile ilgili çalışma yapan bütün hayır kurumlarını Türkiye kucakladığı için aslında bizim de size teşekkür etmemiz lazım." dedi.

"Suriyeli muhacirlerin çocuklarının eğitimi konusunda da iş birliğine ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulunan Hammadi, "Gittiğimiz mazlum coğrafyalarda Türkiye'nin bir umut olduğunu gördük. Gelecek nesillere daha kalıcı işler bırakmak için Türkiye ve Diyanet ile iş birliği yapmak talebindeyiz." diye konuştu.

Görüşmeye, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Bünyamin Erul, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Katar'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :