Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kur’an-ı Kerim’e provokatif saldırı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kur’an-ı Kerim’e provokatif saldırı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'in Çiğli ilçesinde içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'in yırtılıp yakıldığı olaya sert tepki gösterdi. Erbaş, "İki sapkının Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi

İzmir'in Çiğli ilçesinde içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili olarak, "İki sapkının Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum" diyerek tepki gösterdi.

İzmir'İn Çiğli ilçesinde bir evde çekildiği anlaşılan görüntülerde, içki sofrasında B.Ç. ve M.A.D.'nin dini değerlerle alay ettiği, içlerinden birinin Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verdiği görüldü. 26 Eylül günü sosyal medyaya düşen görüntüler izleyenleri şok etti. Kutsal kitabı yırtıp yakan kişiyi cep telefonu kamerasıyla videoya alan kişinin de İslam'a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettiği anlar görüntülere yansıdı.

Olaya tepkiler sürerken, Kur’an-ı Kerim’e saldıran 2 şüphelinin yakalanması için harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik analizin ardından şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi. Kimlikleri belirlenen B.Ç. ve M.A.D.’nin adreslerine operasyon düzenleyen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 şahsı da Çiğli ilçesinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Prof. Dr. Erbaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yurtdışında İslam düşmanlığının örneklerine şahit olurken ne yazık ki ülkemizde de benzer bir düşmanlık görüntüsünün yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duydum. Kendini bilmez iki sapkının Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.