DİTİB Wächtersbach Merkez Camii’nin minik öğrencileri kumbaralarını ihtiyaç sahipleri için açtı

DİTİB Wächtersbach Merkez Camii’nin minik öğrencileri kumbaralarını ihtiyaç sahipleri için açtı

Wächtersbach Merkez Camii‘nin 22 minik öğrencisi, kumbaralarında bayram için biriktirdikleri harçlıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere, DİTİB ve TDV işbirliğiyle ihtiyaç sahipleri için açtı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Almanya’nın Hessen eyaletindeki Wächtersbach Merkez Camii’nde hafta sonu kurslara devam eden 5-15 yaş grubu 22 minik öğrencilerden ihtiyaç sahibi müslümanlara anlamlı bir destek geldi.

Wächtersbach Merkez Camii‘nin 22 minik öğrencisi, kumbaralarında bayram için biriktirdikleri harçlıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere, DİTİB ve TDV işbirliğiyle 'Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş' temasıyla yürüttüğü vekaletle kurban kesim kampanyasına bağışladı.

Wächtersbach DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Hakan Akbulut, çocukların bu hassasiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Çocuklar harçlıklarını kampanyaya bağışlayacağını söyleyince çok duygulandım“ dedi.

Bu yıl TDV'nin Kurban organizasyonuyla gönüllü olarak Mali'ye gideceğini belirten Akbulut, „Böylesine sevindirici hadiseleri görmemize vesile oldukları için özellikle 22 yavrumuzu ve ailelerini tebrik ediyorum. Tabiki yavrularımızın bu güzel davranışlarının temeli, almış oldukları dinî ve ahlâkî eğitimin neticesidir. Bizler her daim gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için çabalıyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Wächtersbach Merkez Camii din görevlisi Mücahit Asiltürk’te 22 minik yüreğin bayram için biriktirdikleri harçlıklarından, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yaptıkları bağışı anlamlı bulduğunu ifade ederek, „Yaptıkları bağış sayesinde mazlumların yüzlerinin gülmelerine vesile olacakları için Rabbim de onların her daim yüzlerini güldürsün“ dedi.

Wächtersbach DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen özel programla, minik yüreklere bağış sertifikaları teslim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.