DİTİB kuzey yarım kürenin en fakir ülkesin Ramazan’ın bereketini taşıdı

DİTİB kuzey yarım kürenin en fakir ülkesin Ramazan’ın bereketini taşıdı

DİTİB, Ramazan ayı dolayısıyla kuzey yarım kürenin en fakir ülkesi olarak bilinen Latin Amerika ülkelerinden Haiti’de ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketi ulaştırdı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Ramazan ayı dolayısıyla kuzey yarım kürenin en fakir ülkesi olarak bilinen Latin Amerika ülkelerinden Haiti’de ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketi ulaştırdı.

Rheinland-Pfalz ve Saarland DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar ve Wittlich DİTİB Eyüp Sultan Camii Dernek Başkanı Yılmaz Yıldız, Almanya’daki hayırseverlerlerin zekat ve fitre bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere Haiti’ye gitti.

fffff.jpg

Gönüllü DİTİB heyeti, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 2014 yılında yaptırılan Boukman Buhara Camii’ni ve Haitili Müslüman ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Cape Haitien Children of Hope (Umudun Çocukları) okulunu ziyaret etti.

f.jpg

“Umudun Çocukları” okulu öğrencileri sevindirildi

DİTİB heyeti ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin katıldığı dağıtım organizasyonu çerçevesinde, üç gün boyunca 200 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtıldı. DİTİB heyeti, ayrıca anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesinde 143 öğrencinin eğitim gördüğü Umudun Çocukları Okulu’nda ihtiyaç sahibi yetim öğrencilere nakdi yardımda bulundu. Ayrıca çocuklara oyuncak ve ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verildi.

ff.jpg

Umudun Çocukları Okulu öğrencileri tarafından “DİTİB’e bağış yapan bütün kardeşlerimize teşekkürler! Haitili Müslümanlar sayenizde çok mutlu!” şeklindeki Türkçe sloganlarıyla uğurlanan Rheinland-Pfalz ve Saarland DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar ve Wittlich DİTİB Eyüp Sultan Camii Dernek Başkanı Yılmaz Yıldız, organizasyonla ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ettiler: “Ramazan’ın manevi iklimini dünyanın dört bir yanında yaşatıyoruz. Bugün de Haiti’de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan Umudun Çocukları Okulu’nun bir yıllık masrafının DİTİB tarafından karşılacağını okul idaresiyle paylaştık, mutlu oldular. Haitili Müslüman çoçukların rahat bir ortamda eğitimlerine devam edebilecekleri güzel bir kompleksi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık. Türkçe sloganlarla bizleri uğurlamalarından da ziyadesiyle mutlu olduk. Onların mutluluğuna, hayır dualarına tanıklık etmekten ayrıca mutluluk duyduk. Almanya’daki kardeşlerimizin iyilikleriyle ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz. Onların hayırlarıyla  gönüllerdeki kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bu vesileyle, emanetlerini teşkilatımıza teslim eden cemaatimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

fff.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.