DİTİB Dortmund-Eving DİTİB Selimiye Camii kadınlar kolu çocuk kliniğine anlamlı ziyaret

DİTİB Dortmund-Eving DİTİB Selimiye Camii kadınlar kolu çocuk kliniğine anlamlı ziyaret

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dortmund-Eving DİTİB Selimiye Camii Kadınlar Kolu üyeleri, Dortmund Çocuk Kliniği’ni ziyaret ederek hastanede yatan çocukları çeşitli hediyelerle sevindirdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) kadın kolları üyeleri, kentteki kliniğe anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek tedavi gören çocukları anlamlı hediyelerle sevindirdi.

HEM ÇOCUKLARA HEM DE HASTANE PERSONELİNE HEDİYELER

Dortmund-Eving DİTİB Selimiye Camii Kadınlar Kolu üyeleri şehirlerinde hizmet veren Klinikum Dortmund Çocuk Kliniği’ni ziyaret ederek hastanede yatan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Dortmund-Eving DİTİB Selimiye Camii Kadınlar Kolu üyesi Merzuka Sönmez ve beraberindeki kadın kolları heyeti hem çocuklara hem de hastane personeli için hazırladıkları hediyeleri, çocuk kliniği direktörü Prof. Dr. Dominik Schneider, çocuk terapisti Sylvia Machentanz ve mali işler sorumlusu Barbara Drewes’e teslim etti.

HEM DİNİ HEM DE İNSANİ AÇIDAN ÖNEMLİ

30 yılı aşkın hastanede hemşire olarak çalışan Sönmez, yapılan etkinlikle ilgili bilgi verdi. Sönmez, hastanın hatırını sormanın, gönüllerini almanın, moral vermenin ve imkan ölçüsünde ihtiyaçlarını karşılamanın hem dini hem de insani açıdan önemli olduğuna vurgu yaptı.

15 YILDIR HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARI SEVİNDİRİYORLAR

Yaklaşık 15 yıldır hastanede yatan çocukları ziyaret ederek onları çeşitli hediyelerle sevindirdiklerini ifade eden Sönmez, “Cami kadınlar kolu üyeleri ve destek veren gönüllülerle birlikte çocuklar için ufak tefek hediyeler aldık. Kıyafet, battaniye ve badi, şeker, çikolata ve oyuncak alarak çocuklara getirdik. Onların sevinçlerine şahit olmak bizleri de mutlu etti. Her yıl hediyelerimizi kendimiz dağıtıyorduk, ancak pandemi sebebiyle iki yıldır hemşireler bizzat dağıtıyorlar. Sağlığımız elverdikçe, gönüllülerimiz de bizleri destekledikçe bu geleneği sürdüreceğiz. Gönüllü yardımseverlerden Allah razı olsun. Hayra vesile olmamızı sağlayan hastane yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUK TERAPİSTİ SYLVİA MACHENTANZ'DAN KADINLAR KOLUNA TEŞEKKÜR

Özellikle hastaların uzun süre hastanede kaldıklarında onlar için böyle değişikliklerin daha da kıymetli olduğunu söyleyen çocuk terapisti Sylvia Machentanz kadınlar koluna teşekkür ederek, “Bu etkinlikle çocukların hatırlandığını gösterdiniz” dedi.

PROF. DR. DOMİNİK SCHNEİDER: SEVGİ VE ZAMAN AYIRARAK YAPILAN GÜZEL BİR PROJE

DİTİB Selimiye Camii Kadınlar Kolu üyelerine bu anlamlı ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden çocuk kliniği direktörü Prof. Dr. Dominik Schneider, “Klinikte yatan birçok çocukla birlikte hastane personeli ile kadınlar kolu üyeleri güzel bir zaman geçirdi. Büyüklerin hediyeleri, küçükleri mutlu etti. Bu sevgi ve zaman ayırarak yapılan güzel bir proje oldu” şeklinde konuştu.

dortmund-kadin-kollari-ziyaret-2.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-4.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-3-1.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-7.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-5.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-8.jpgdortmund-kadin-kollari-ziyaret-9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.