DİTİB derneklerinden Tanzanya'ya yardım

DİTİB derneklerinden Tanzanya'ya yardım

Almanya'nın Münster kentinde DİTİB'e bağlı dernekler, Darüsselam kentinde 120 kişilik yetimhane inşa ettirdi ve 8 su kuyu açtırdı

BERLİN (AA) - Almanya’nın Münster kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı dernekler, Tanzanya’nın Darüsselam kentinde 120 kişilik yetimhane inşa ettirdi, 8 su kuyusu açtırdı.

Merkezi Köln kentinde bulunan DİTİB’den yapılan açıklamada, Münster DİTİB Eyalet Birliği ve Münster Dini Danışma Kurulunun, Diyanet İşleri Başkanlığının "Kardeş Ülke Projesi" kapsamında Tanzanya’nın Darüsselam şehrinde 2016’da yetimhane inşası başlattığı hatırlatıldı.

Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Yunus Yüksel ve Münster Eyalet Birliği Başkanı Durmuş Aksoy başkanlığında bir heyetin bitme aşamasına gelen 120 kişilik yetimhane binasını ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüksel, vatandaşların yaptığı yardımlarla inşasında sona gelinen yetimhanenin ekim ayında açılacağını ifade ederek, "Yapılan yardımların nereye gittiğini ve ne durumda olduğunu gözümüzle görmüş olduk. Yetimhanenin çatı kısmı tamamlanmak üzere. Biz DİTİB heyeti olarak gelişmeleri yerinde gördük ve büyük mutluluk duyduk. Ekim ayında da yetimhane, öğrenci alımına başlayacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Yetimhanenin yanı sıra Münster derneklerinin katkılarıyla Darüsselam’da 8 su kuyusu açıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, ziyaret vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri dağıtıldığı, çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığı ve bölge halkına dağıtmak üzere kurbanlar kesildiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :