DİTİB Almanya’dan Ereğli’ye hayır köprüsü oldu

DİTİB Almanya’dan Ereğli’ye hayır köprüsü oldu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Selimiye Camii, Saarland Eyaleti Völklingen şehrinden Karadeniz Ereğli’ye uzanan hayır köprüsü uluşturdu

Saarland Eyaleti Völklingen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii cemaati, Karadeniz Ereğli’ye uzanan hayır köprüsü kurdu.

Völklingen DİTİB Selimiye Camii tarafından Karadeniz Ereğli’de yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere yönelik başlattığı kampanyada bağışlanan tekerlekli sandalyelerin dağıtımı yapıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle alınan 35 adet akülü, 40 adet manuel tekerlekli sandalye dağıtımı için İzmirlioğlu Fen Lisesi kapalı spor salonunda tören düzenlendi.

ditib-eregli-yardim-kampanyasi-2.jpg

Zenginlik kardeşlerinin yüzünün güldüğünü görmektir

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, başta hayırseverler olmak üzere Völklingen DİTİB Selimiye Camii yönetimine ve Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetimine teşekkür etti.

Çorumluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün teslim ettiğimiz bu araçlara destek veren Almanya’daki tüm kardeşlerimize ve makinelerin ilçemize naklinde lojistik destek veren kardeşimize teşekkür ediyorum. Onların bağışları yerine ulaşmıştır. Bu araçların teslim edildiğini görmekten ziyadesiyle memnun oldum. Bundan sonra da biz bu tür çalışmaları destekleyeceğiz. Kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü görmek benim için en büyük zenginliktir. Bazen zenginlik diyoruz, senin zenginliğinin dışsal faydası yoksa, bir fakirimize, bir engellimize bir faydası yoksa, bana göre sen dünyanın en fakir, en acınacak insanısın.”

ditib-eregli-yardim-kampanyasi-1.jpg

Hayır Köprüsü Kurdular

DİTİB Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık ise programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, çalışmalarından ötürü Völklingen Selimiye Camii Derneği yönetimine teşekkür etti. Salçık, “DİTİB dini, sosyal ve kültürel alanda Almanya genelinde kendisine bağlı bine yakın derneğiyle hizmet sunuyor. Peygamber Efendimiz, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” buyurmaktadır. Derneğimiz, Almanya’dan Ereğli’ye bir hayır köprüsü kurdular, hayır dua aldılar. Cenab-ı Hak bu kardeşlerimizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

ditib-eregli-yardim-kampanyasi-4.jpg

Selimiye Camii ‘Bir İyilik Yap‘ kampanyası başlattı

Völklingen DİTİB Selimiye Cami Derneği Başkanı Kamuran Başpınar, kendilerinin Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Şentürk’le altı ay önce görüşerek bu kampanyayı başlattıklarını dile getirdi. Başpınar şöyle devam etti: “Görüşmemizin hemen ardından bir kampanya başlattık. Bir iyilik yap kampanyası adı altında, kardeşlerimizle hep birlikte engelleri aşalım dedik. Yönetim kurulumuz, cemaatimiz, üyelerimiz, hayırseverlerimiz, hatta Alman dostlarımızla bu kampanyayı yürüttük.”

ditib-eregli-yardim-kampanyasi-kaymakam-corumluoglu.jpg

DİTİB’e teşekkür

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, katkılarından ötürü Völklingen DİTİB Selimiye Cami Derneği Başkanı Kamuran Başpınar ve yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Çorumluoğlu tarafından, emeği geçenlere günün anısına plaket takdim edildi. Törenin sonunda sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşların da katılımı ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.