Dışişleri'nden İsrail açıklaması: Hukuktan söz etmeye hakları yok

Dışişleri'nden İsrail açıklaması: Hukuktan söz etmeye hakları yok

Dışişleri Bakanlığı, Filistin'e Yönelik İsrail Zulmünü Sert Bir Dille Eleştirdi ve İsrail Yetkililerini İnsanlık Suçlarıyla Suçladı.

Dışişleri Bakanlığı, resmi bir yazılı açıklama ile İsrail'in Filistin halkına yönelik zulüm ve katliamlarını sert bir dille kınayarak, İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye haklarının olmadığını belirtti.

Açıklamada, "Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur" ifadesine yer verildi.

Türkiye, İsrail'in Filistin'deki eylemlerini insanlık suçu olarak nitelendirerek, bu konuda uluslararası hukuk normlarına aykırı davranan İsrailli yetkililerin suçlamalarını reddetti.

Açıklamada ayrıca, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'nun ve Savunma Bakanı Eli Cohen'in Türkiye Cumhurbaşkanı hakkındaki asılsız iftiralarının, kendi suçlarını örtemeyeceği vurgulandı. Türkiye, İsrailli yetkililerin meşruiyetini insanlık vicdanında yitirdiğini ve gerçekleri örtbas etmeye çalıştıklarını belirtti.

"Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır" denilen açıklamada, Türkiye'nin Gazze'deki katliama karşı çıkmaya ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.