Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Montrö açıklaması! Putin'in 'darbe' çağrısına tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Montrö açıklaması! Putin'in 'darbe' çağrısına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında Montrö Anlaşması ilgili kritik açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu ayırca Putin'in Ukrayna'da darbe çağrısına da sert tepki gösterdi

Katıldığı canlı yayında Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Montrö Anlaşmasını tüm maddeleriyle birlikte uygulayacağız. Daha önce harfi harfine, çifte standarda düşmeden uyguladığımız gibi uygulayacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in darbe çağrısına da tepki gösteren Çavuşoğlu, ''Bu çağrıyı yadırgadık. Doğru bir çağrı değil, kabul edilemez bir çağrıdır'' diye konuştu.

Ukrayna’dan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandığını açıklayan Çavuşoğlu, “OECD’de de bazı kararlar alınacağını öğrendik. Batının iyi bir sınav vermediği ortada. Bu saldırı önlenseydi iyi bir sınav verilmiş olurdu” dedi.

MONTRÖ ANLAŞMASI

Ukrayna’nın Montrö talebi ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye taraf olduğu anlaşmalara her zaman uymuştur. Montrö’nün 19’uncu maddesinde bir geminin kendi üssüne dönme talebi olduğu takdirde izin veriliyor. Montrö Anlaşmasını tüm maddeleriyle birlikte uygulayacağız. Daha önce harfi harfine, çifte standarda düşmeden uyguladığımız gibi uygulayacağız” diye konuştu.

“PUTİN’İN DARBE ÇAĞRISINI YADIRGADIK”

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna Ordusu’na yaptığı darbe çağrısıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Yadırgadık, kabul edilemez bir çağrıdır. Ukrayna’da kararı halk vermelidir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.