Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kuveyt'te

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kuveyt'te

Bakan Çavuşoğlu, DEAŞ'la mücadele için koalisyon içinde amaç birliği ve ortak hareketin esas olduğunu ve "Sınır Güvenlik Gücü" gibi tek taraflı adımların koalisyonun ruhuna aykırı olduğunu vurguladı

KUVEYT (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ'la mücadele için koalisyon içinde amaç birliği ve ortak hareketin esas olduğunu ve "Sınır Güvenlik Gücü" gibi tek taraflı adımların koalisyonun ruhuna aykırı olduğunu belirtti.

Kuveyt’te "DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı"na katılan Çavuşoğlu, burada basına kapalı bir konuşma yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, konuşmasında Türkiye'nin terörizmle mücadeleye katkılarını ve DEAŞ, PYD/PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede uluslararası toplumdan beklentilerini yineledi.

Bakan Çavuşoğlu, sahada yenilmekte olan DEAŞ'ın taktik değiştirerek, PYD/YPG dahil diğer terör örgütleriyle iş birliği yaptığını ve bunun örneğini Afrin'de gördüklerini dile getirdi.

Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nda YPG'nin yanında DEAŞ teröristlerinin de Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldığının altını çizdi.

DEAŞ'la mücadele için koalisyon içinde amaç birliği ve ortak hareketin esas olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sınır Güvenlik Gücü" gibi tek taraflı adımların koalisyonun ruhuna aykırı olduğuna dikkat çekti.

Bakan Çavuşoğlu, yabancı terörist savaşçılar tehdidiyle mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadeleye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla önemli katkı yaptığını belirten Çavuşoğlu, bunun karşılığında minnettarlık değil meşru güvenlik kaygılarının anlaşılması ve mesnetsiz eleştiriler yöneltilmemesini beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :