Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'da

Çavuşoğlu, Türkiye ile Azerbaycan'ın diplomatik ilişkilerinin 25. yılı dolayısıyla düzenlenen Çağdaş Türk Ressamları Sergisi'ni açtı

BAKÜ (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla düzenlenen Çağdaş Türk Ressamları Sergisi'nin açılışına katıldı.

Çavuşoğlu, Haydar Aliyev Merkezi'ndeki açılışta, sergiye katılan sanatçıların çok sayıda ülkede çağdaş Türk eserlerini tanıttığına işaret etti.

Bu yıl, Türkiye ile Azerbaycan'ın diplomatik ilişkilerinin 25. yılının kutlandığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Esasen Azerbaycan ile ilişkilerimizi tarif etmenin manasız olduğunu düşünüyorum. Bir millet iki devletiz. 25 yılda ilişkilerimizin geldiği nokta herkesin imrendiği, kıskandığı bir noktadır. Biz, her alanda ilişkilerimizi daha da ileri götürmek için birlikte çaba sarf edeceğiz." dedi.

Her alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olarak değil aynı zamanda Azerbaycan'ın da dışişleri bakanı gibi kardeşim Elmar (Memmedyarov) ile çalışmaktan onur duyuyorum." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Karayev de diplomatik ilişkilerin 25. yılı için düzenlenen kültürel etkinliğin Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in adının verildiği yerde düzenlenmesinin kendileri için ayrı önemi bulunduğunu söyledi. Diğer alanlarda olduğu gibi kültürel alanda da iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlü şekilde devam ettiğini bildiren Karayev, bu tür faaliyetlerin halkların birbirine daha da yakınlaşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu ile Karayev daha sonra sanatçılarla serginin açılışını yaptı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin organize ettiği sergide, 8 çağdaş Türk ressamının 60 eseri yer alıyor. Sergi bir ay gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :