Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

"(Fetullahçı Terör Örgütü) Bunların bir senedir PKK terör örgütüyle kucak kucağa olduğunu, onlara devletin tüm sırlarını sattıklarını, verdiklerini biliyoruz. Yurt dışında Türkiye'ye karşı tüm lobilerle beraber olduklarını söylüyorduk. Türk düşmanı lobile

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin, "Bunların bir senedir PKK terör örgütüyle kucak kucağa olduğunu, onlara devletin tüm sırlarını sattıklarını, verdiklerini biliyoruz. Yurt dışında Türkiye'ye karşı tüm lobilerle beraber olduklarını söylüyorduk. Türk düşmanı lobileri biliyorsunuz. Bu hainler onlara para akıttılar hem de 'himmet' diye garibanların parasını dışarıdaki Türkiye düşmanlarına verdiler. Türkiye'de bunun hesabı sorulacak." dedi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşa hitap eden Çavuşoğlu, halkın 15 Temmuz gecesi büyük bir destan yazdığını söyledi.

Türk milletinin geçmişinde büyük destanlar ve kahramanlık hikayeleri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, aradan geçen yıllara rağmen bu kahramanlıkların hatırlandığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, 15 Temmuz gecesi yazılan destanın da aradan bin yıl geçse gelecek nesiller tarafından hatırlanacağını, şükran ve rahmetle kahramanların yad edileceğini anlatarak, bu destanın şimdiden dünyanın her yerinde konuşulduğunu, duyduklarını ve yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlıktan rahatsız olanların bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Türk milletinin bu kahramanlığına üzülenler, darbe girişiminin başarısız olmasına kahrolanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın ölmemesinden, Türk milletinin yıkılmamasından dolayı perişan olanlar var. Ancak sizin kahramanlığınız için şiirler de yazılıyor, şehitlerimiz için ağıtlar da yakılıyor. Sadece bu topraklarda değil, gönül coğrafyamızda Somali'den tutun Pakistan'a kadar dünyanın her yerinde dualar okunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu süreçten çok daha da güçlü çıkacağız"

"İnşallah bu süreçten çok daha güçlü çıkacağız" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, devletin güçleneceğini vurguladı.

Millet bilincine tekrar ulaşıldığını kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi yurt dışından sürekli dost görünüp de kara propaganda yapıyorlar. 'Tayyip Erdoğan kendisini güçlendirmek için bunu fırsat olarak kullanıyor', 'Tayyip Erdoğan şu anda muhalefeti ve basını yok etmek için bunu kullanıyor.' Sizin muhalefet dediğiniz kim? CHP'yi mi kastediyorsunuz? Ben CHP'li kardeşlerimin de demokrasi nöbeti tuttuğunu ve darbeye karşı olduğunu biliyorum. MHP'yi mi kastediyorsunuz? Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimi mi kastediyorsunuz? Onlar da milletiyle beraber. İşte Sayın Bahçeli, inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile taçlandıracağız, Yenikapı mitingine katılıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Devlet adamı olduğunu gösterdi. Muhalefet derken kimi kastediyorsun? Hain FETÖ'yü mü, kalleş teröristleri mi kastediyorsun? Eğer sen bunlara muhalefet diyorsan, sana da yazıklar olsun, size de lanet olsun. Sen benim milletime kurşun sıkan, bomba atan, acımasızca tarayanlara muhalefet diyorsan, ben senin insanlığından şüphe ederim. Bırak dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı, müttefikliği, insanlığından şüphe ederim."

- "FETÖ onları da birer terörist yaptı"

Çavuşoğlu, Türk milleti, askeri ve polisinin, darbe girişiminde bulunan hainlerle bir tutulamayacağına dikkati çekti.

FETÖ'nün dini duyguları istismar ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Onların da aileleri, anaları babaları var. Onları ne umutlarla hayallerle doğurdular, okutmak istediler. Vatanına, milletine hayırlı evlat olmaları için belki de dua ettiler ama yüce dinimiz İslam'ı da suistimal eden o hain FETÖ, onları da çetesine kattı ve onları da birer terörist yaptı." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığına işaret etti.

Onların, Türkiye'yi 15 yıl önceki halinden alıp adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayanın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu bildiklerini belirten Çavuşoğlu, "Çünkü onların ikiyüzlülüğünü, çifte standardını ve dürüst olmadıklarını bugün yüzlerine söyleyebilen dünyada tek lider vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onlar da bundan hoşlanmıyorlar." açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, hainlerin cezasını en ağır şekilde hukuk çerçevesinde göreceğini, zalime merhametli olunması halinde mazlumlara ihanet edilmiş olunacağını belirterek, bu nedenle hainlere merhamet edilemeyeceğini anlattı.

- Yurt dışında FETÖ ile ilgili yaptırımlar

Dünyanın her yerinde bu hainlere karşı kararlar alındığını aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İlk kararı alan Somalili kardeşlerimiz oldu. Kapattılar ve sınır dışı ettiler. 'Türkiye'ye ihanet edenler Somali'de yaşayamaz' dediler. Dünyanın her yerinde bu hainlerin peşindeyiz. Türkiye'den kaçanların da peşindeyiz, izindeyiz, onları da getireceğiz, onlardan da hesap sorulacak. Düşünebiliyor musunuz, asker kıyafetiyle Yunanistan'a gidip sığınan adamdan adam olur mu, Türk olur mu? Bunların bir senedir PKK terör örgütüyle kucak kucağa olduğunu, onlara devletin tüm sırlarını sattıklarını, verdiklerini biliyoruz. Yurt dışında Türkiye'ye karşı tüm lobilerle beraber olduklarını söylüyorduk. Türk düşmanı lobileri biliyorsunuz. Bu hainler onlara para akıttılar hem de 'himmet' diye garibanların traktörlerini, araçlarını, evlerini satarak alıp parasını dışarıdaki Türkiye düşmanlarına verdiler. Türkiye'de bunun hesabı sorulacak."

Çavuşoğlu, yurt dışına kaçanların da nerede olursa olsun getirileceğini dile getirdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ABD'den istediklerini anımsatan Çavuşoğlu, "Şimdi Amerika'dan bir uzman grup gelecek, sonra Dışişleri Bakanı gelecek. Daha sonra biz de Adalet Bakanımızla dosyalar hazırlandıktan sonra ABD'ye gideceğiz. ABD'den beklentimiz, terörist başını Türkiye'ye vermesidir, verecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler