Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir:

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir:

"Sözleşmeli görev yapacak din görevlilerinin 3 ay hizmet içi eğitim kurslarına alınması her ne kadar yeterli değilse de sendikamızın taleplerinin dikkate alınarak bir çalışma başlatılması memnuniyet verici"

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "Sözleşmeli görev yapacak din görevlilerinin 3 ay hizmet içi eğitim kurslarına alınması her ne kadar yeterli değilse de sendikamızın taleplerinin dikkate alınarak bir çalışma başlatılması memnuniyet verici." değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının yeni göreve atanacak sözleşmeli imam hatipleri 3 ay hizmet içi eğitim kursuna almasını önemsediklerini belirtti.

Hazreti Peygamber'in icra ettiği imamlığı ruhen benimseyerek yapmanın, bu görevi hakkıyla yürütebilmenin, cemaate ve topluma rehber olabilmenin önemini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Hizmet içi eğitim kurslarına, emekliliği gelmiş din görevlilerinin alınmasının uygun olmadığını, göreve yeni başlayanlar ile hizmeti 10-15 yıl olanların alınmasının uygun olacağını Diyanet İşleri Başkanlığından talep etmiştik. Bu bağlamda Başkanlığın uygulamaya koyacağı son çalışma sevindirici. Sözleşmeli görev yapacak din görevlilerinin 3 ay süreyle hizmet içi eğitim kurslarına alınması her ne kadar yeterli değilse de sendikamızın bu konudaki taleplerinin dikkate alınarak bir çalışma başlatılması memnuniyet verici. Bu tür kurslarda yeterlik, liyakat ve formasyon sertifikası sahibi olan, alanında uzmanlaşmış kişilere görev verilmesi, konunun ciddiye alındığını gösteriyor."

Özdemir, "Ayrıca talep ettiğimiz gibi, görev yaptığı mücavir alan dışına çıkacak, yani başka bir ilde yapılacak kurslara gidecek din görevlilerinin iaşesi, barınması ve harcırahı gibi sıkıntı oluşturan konuların ele alınması da gayet olumlu." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler