Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava

Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Doğan'ın ölümüne ilişkin bir polis memurunun yargılandığı dava dosyası, mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderildi- Dur

İSTANBUL (AA) - Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin bir polis memurunun yargılandığı dava dosyası, mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaların kapalı yapılması kararından sonra çıkan olaylar nedeniyle bir süre ara verilen ve tekrar başlayan duruşmada, mahkeme heyetince ara karar açıklandı.

Heyet, dava dosyasının celse arasında mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.


- Doğan ailesinin açıklaması

Duruşmanın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, davanın ikinci duruşmasının yapıldığını anımsatarak, "Bizim adalet beklediğimiz yok. Geçen celse 300'e yakın avukatımız vardı. Avukatların talepleri reddedildi ve tutuklanmadı. Bugünkü celsede de bahanelerden dolayı dosyaya gizlilik kararı getirildi. Yani davaya müdahillerden başka kişiler alınmayacak. Tek kendileri karar verecek." dedi.

Sanığa ceza verilmeyeceğini öne süren Doğan, "Katil de yok, kaçmış da olabilir, bundan ibaret. Adaletin tecelli edeceği gibi bir durum yok. Her ne olduysa ölen insana oldu." ifadesini kullandı.

Anne Aysel Doğan ise kendilerine herhangi bir gerekçe sunulmadığını ve çocuğunun katilinin bilinmesine rağmen tutuklanmadığını iddia ederek, "Hiçbir şey yapmadıkları gibi çocuklarımı gözaltına aldılar. Üç çocuğum da gözaltında şimdi, avukatlarıyla birlikte. Hiç umudum yok yani. Kızım gittiğiyle kaldı." şeklinde konuştu.

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :