Dikkat! Konya'da yaşanmıştı: Düzenek buymuş

Dikkat! Konya'da yaşanmıştı: Düzenek buymuş

Devre levhası, bir mini batarya ve küçük bir delikten yapılan kayıtla sizin bütün şifre ve kart bilgilerinizi çalıyorlar.

Her yıl binlerce insanın kart bilgilerini çalıp hesapları boşaltan hırsızların ATM'lere yerleştirdikleri mekanizma akıllara durgunluk
DailyMail'in yaptığı araştırma suç çetelerinin bankamatiklere yerleştirdikleri kameraların cep telofonuna bağlı olduğu mekanizma sayesinde bütün kart bilgilerimizi nasıl aldıklarını ortyaya koydu.  
 
Son bir yılda İngiltere'de bankamatiklere yerleştirilen bu düzenekler sayesinde kart dolandıcılığında büyük bir artış olduğu tespit edildi.
 
Hırsızlar, kontrolü ellerindeki cep telefonuna bağlı mini kameraları ATM'lerdeki tuş takımının hemen üzerindeki sahte panelin altına gizledikleri tespit edildi.
 
Müşteri ATM'ye gelip kartı takınca birkaç metre uzaklıktaki hırsız elindeki cep telefonuyla bütün bilgileri aynı anda görüp kaydettiği ortaya çıktı. Kart yuvasının üzerine takılan ayrı bir cihaz ile bütün kart bilgilerinizi kopyalayıp hesabınızdaki bütün paraları çektikleri tespit edildi.
 
İngiltere'de son altı yılda bu yöntemle 2 milyon sterlinden fazla para çalındığı tespit edildi. Polis yetkilileri her ihtimale karşı kartlarını ATM'ye taktıklarında tedbirli olmalarını önerdi.

1-621.jpg

2-285.jpg

 

Etiketler :