Dikili'nin efsane başkanı 'umutlarım boşa çıktı' diyerek CHP'den istifa etti

Dikili'nin efsane başkanı 'umutlarım boşa çıktı' diyerek CHP'den istifa etti

İlçenin eski belediye başkanlarından olan ve "Efsane Başkan" olarak anılan Osman Özgüven, Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan değişim umutlarının boşa çıktığını belirterek partiden istifa etti.

İzmir'in Dikili ilçesinde uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış ve "Efsane Başkan" olarak bilinen Osman Özgüven, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti. İlçenin mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yeniden aday gösterilmesinin ardından tepki gösteren Özgüven, parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

"Dikili kararı yeniden değerlendirilsin, hatadan dönülsün" diyerek parti içinde değişim talep eden Özgüven, adayın değiştirilmemesi üzerine partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özgüven, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim adına yeşeren umutlarımız ne yazık ki boşa çıkmıştır. Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimi, partimizi özüne döndürerek sosyal demokrasi çizgisine oturtacakları, aday belirlenirken ön seçim ve halk anketi yapacakları yönünde Türkiye kamuoyuna verdikleri sözleri tutmamışlardır." şeklinde konuştu.

Özgüven, partisinin karar mekanizmalarının istila edildiğini ve halkın gönlünü kıran yanlış kararlar alındığını belirterek CHP'deki çürümüşlüğü eleştirdi. 81 yaşında olan Özgüven, aktif siyasi yaşamını noktaladığını ve kişisel beklentilerinin olmadığını ifade ederek umudunun parti içinde reform hareketinin gerçekleşmesi olduğunu dile getirdi.

Özgüven'in istifasıyla birlikte, Dikili ilçesinde CHP'de bazı partililerin tepkisi artarken, yerel siyasette yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Dikili'nin efsane başkanı 'umutlarım boşa çıktı' diyerek CHP'den istifa etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.