Digor'un çehresi görevlendirmeyle değişti

Digor'un çehresi görevlendirmeyle değişti

Görevlendirme yapılan Kars'ın Digor Belediyesi, devletin sunduğu kaynakları vatandaşlar için yatırıma dönüştürüyor- Digor Belediye Başkan Vekili Güngör:- "Göreve geldiğimiz tarihten itibaren yaklaşık 7 milyon Türk lirası yatırım vatandaşlarımızın hizmetin

KARS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Görevlendirme yapılan Kars'ın Digor Belediyesi, devletin sunduğu kaynakları vatandaşlar için yatırıma dönüştürüyor.

DBP'li Digor Belediye Başkanı Ekrem Bingül'ün "Zimmet ve kamu görevlisinin resmi belge sahteciliği" ve terör soruşturması kapsamında görevden alınmasının ardından belediyeye görevlendirme yapıldı.

Digor Kaymakamlığı görevine 19 Aralık 2016'da başlayan Mustafa Güngör, 9 Şubat 2017'de Kars Valiliğince yapılan görevlendirmeyle Digor Belediye Başkan Vekili olarak görev yapmaya başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Güngör, görevlendirme yapıldıktan sonra birçok projeyi hayata geçirerek Digor'un çehresini değiştirdi.

Güngör'ün göreve gelmesiyle bir yıllık sürede 7 milyon liranın üzerinden yatırım yapıldı.

Prestij Caddesi başta olmak üzere ilçede yapılan sıcak asfalt, altyapı ve kaldırım çalışmalarıyla ilçe halkının yüzü güldü.

Sosyal donat alanları ve ilçede yapılan özel ışıklandırmayla ilçenin havadan görüntüleri ise görsel şölen oluşturuyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladığı ilk aylarda kış ayı olması münasebetiyle vatandaşların sıkıntı yaşamaması için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Göreve başladıklarında ihmal edilmiş ilçeyi rehabilite etmek için yoğun çalışma içerisine girdiklerini anlatan Güngör, "Biz görevlendirildikten sonra ihmal edilmiş bir kent hayatını rehabilite edici bazı çalışmalar yaptık. Halkımızın hem yaşantısını kolaylaştıracak hem de daha sonra yapacağımız çalışmalara zemin olacak şekilde önce kaldırımlardaki buzları kırma ve temizleme çalışması yaptık." dedi.

Güngör, kaldırım ve yolların buz ve kardan arındırılmasının ardından yol çalışması başlattıklarını anımsatarak, "İlçemiz ana caddesinde stabilize yol çalışması başlattık. Bu stabilize yol çalışması daha sonra yapacak olacağımız sıcak asfalt çalışmasına da bir zemin hazırlamış olduk." diye konuştu.

- "7 milyon lira vatandaşın hizmetine sunuldu"

İlçede birçok yatırımı halkın hizmetine sunduklarını vurgulayan Güngör, "Göreve geldiğimiz tarihten itibaren yaklaşık 7 milyon Türk lirası yatırım alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu 7 milyon Türk lirasının içerisinde 8 bin ton sıcak asfalt ki yaklaşık 2 milyon Türk lirası civarındadır. 9 bin metre ishale hattı projelendirilmesi ve abonelik bağlantılarının yapılması su hatlarının çekilmesi yaklaşık 1 milyon 800 Türk lirası civarında tutan şebeke değişimi söz konusu oldu ve bu minvalde de diğer yapılan çalışmalarla beraber 7 milyon Türk lirasının da biraz üzerindedir." ifadesini kullandı.

Güngör, Erzurum Aziziye Belediyesiyle kardeş belediyesi projesi kapsamında "Kardeşlik Parkı"nı da Digor halkı ve çocuklarının hizmetine sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Proje yaklaşık 350 bin Türk lirasına mal oldu, her mevsim çocuklarımızın ve Digorlu vatandaşlarımızın istedikleri, diledikleri gibi vakit geçirebileceği dinlenebileceği bir sosyal donatı alanı oluşmuş oldu. Bunun haricinde biz halkın milli ve manevi duygularıyla orantılı bir şekilde daha önce bizden önceki belediye teşkilatının yapmamış olduğu milli ve manevi değerler uygun bazı projeler de yaptık. Sportif faaliyetlerde çocuklarımıza sponsorluk desteği vermek suretiyle okullar arası tırmanma yarışında Türkiye 2'nciliği ve 3'üncülüğü kazandık. Halkımızın sadece temel altyapı hizmetleri değil sosyal anlamda da bütün hizmetlerini karşılayacak şekilde bazı projeler başlattık. Bunların başında da 'Digor'a bir melek hoş geldin bebek' projesi altında Digor'da doğan her yeni bebeğe bizim hazırlamış olduğumuz bir bebek paketi var. İlk ailenin ihtiyaçları içerisinde bulunan bir paketimizi alanına uzman personelimizle beraber ziyaret eder ve de bunu kendilerine takdim ederiz."

- Digor Belediyesi halka hizmet eden bir belediye haline geldi

Güngör, Digor halkının huzuru ve refahı için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, "Digor halkı yıllardır ihmal edilmiş bir kent ve de ihmal edilmiş bir belediyenin sunmakla mükellef olduğu temel kamu hizmetlerinde mahrum olduğu için daha kamu hizmetlerine erişemeyen bir haldeydi. Göreve geldikten sonra Digor Belediyesi kurumsal kimliği oluşmuş, bundan sonra tek amacı Digor halkına hizmet etmek olan, temel asli görevleri dışında hiç bir motivasyonu olmayan bir belediye teşkilatı haline geldi. Digor belediyesi ilçemizde halka temel kamu hizmetlerini sunmak mükellef bir belediye teşkilatıdır. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarla Digor halkının mutluluğunu, refahını, huzurunu, kardeşliğini artırabildiğimiz müddetçe görevimizin başında bulunacağız." açıklamasında bulundu.

Güngör, tüm projelerde desteklerini esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan'a teşekkür etti.

- "Hizmet üstüne hizmet yapan değerli bir başkanımız"

Esnaf Özgür Özdinler de görevlendirme yapılmasıyla birçok hizmete kavuştuklarını ifade ederek, "Yol, asfalt, kaldırım yapımı gerçekleştirildi. 24 saat boyunca akacak suyumuza kavuşacağız. Kaymakam bey bu konuda epey bir çalışma yaptı. Kaldırım ışıklandırılması yapıldı bu çoğu yerde yok. Hizmeti var, vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgileniyor. Kendisi bizzat isteklerimizi şikayetlerimizi dinleyen, hizmet üstüne hizmet yapan değerli bir başkanımız." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :