Dibi Bulunamayan Gizemli Doğa Harikası: Yeşilgöz Tabiat Parkı

Dibi Bulunamayan Gizemli Doğa Harikası: Yeşilgöz Tabiat Parkı

Kahramanmaraş'ta suyunun derinliği ve kaynağının nereden geldiği belirlenemeyen esrarengiz doğa harikası "Yeşilgöz', 6 Şubat depremlerinin ardından stres...

Kahramanmaraş'ta suyunun derinliği ve kaynağının nereden geldiği belirlenemeyen esrarengiz doğa harikası "Yeşilgöz", 6 Şubat depremlerinin ardından stres atmak isteyen depremzedelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dalgıçların 250 metre indiği suyun kaynağı henüz bulunamadı.

Yeşilgöz Tabiat Parkı'nın Konumu ve Özellikleri

Kahramanmaraş şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta, Tekir Mahallesi'nde yer alan Yeşilgöz Tabiat Parkı, yılın dört mevsimi ziyaretçilerini ağırlayan bir doğa harikasıdır. Yeşil ve mavi renklerin cümbüşüyle göz kamaştıran bu alan, bölgedeki en popüler doğal güzelliklerden biridir.

Dibi Bulunamayan Gizemli Doğa Harikası: Yeşilgöz Tabiat Parkı

Depremzedelerin Stres Attığı Yeşilgöz

Deprem sonrası bölgede yapılan bakım ve onarım çalışmaları ile Yeşilgöz, özellikle hafta sonları depremzedelerin yoğun ilgisini çekiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler, mesire alanının daha rahat ve temiz bir ortam sunmasını sağladı. Haftada ortalama 500 kişinin ziyaret ettiği Yeşilgöz, piknik yapmak ve temiz hava almak isteyenler için ideal bir kaçış noktası haline geldi.

Dalgıçların Keşifleri ve Suyun Derinliği

Yeşilgöz'ün derinliklerine dalan dalgıçlar, 250 metreye kadar inebilmiş ancak suyun kaynağına ulaşamamıştır. Deprem öncesinde berrak ve turkuaz renkte olan su, deprem sonrası bir süre çamurlu akmış ancak kısa sürede eski berraklığına kavuşmuştur.

Dibi Bulunamayan Gizemli Doğa Harikası: Yeşilgöz Tabiat Parkı

Ziyaretçilerin Görüşleri ve Deneyimleri

Depremzede Kadir Başar, "Depremi 6 Şubat'ta Doğukent'te yaşadık. Bu güzelim harika yere geldik, hafta sonumuzu değerlendirdik" diyerek Yeşilgöz'ün kendilerine sağladığı huzuru paylaştı.

Cuma Koca ise, "Eşeğimiz ile insanları gezdiriyoruz. İnsanların hoşuna gidiyor, çok güzel" diyerek ziyaretçilerin aktivitelerden memnuniyetini dile getirdi.

Ömer Çayır da, "Havalar güzel olunca insanlar çok sık geliyor. Buranın biraz daha bakılı olmasını istiyoruz" ifadeleriyle mesire alanının bakımı konusundaki beklentilerini belirtti.

Dibi Bulunamayan Gizemli Doğa Harikası: Yeşilgöz Tabiat Parkı

Suyun Kalitesi ve Ölçümler

Deprem sonrası suyun bir süre çamurlu aktığını belirten Emrah Göçük, "Bizce bu çok da berrak değil ama içiliyor. Ekiplerimiz geldi ölçüm yaptı, 250 metre inebildiler, daha aşağıya inemediler" diyerek suyun kalitesi ve derinliği hakkında bilgi verdi.

Yeşilgöz Tabiat Parkı, Kahramanmaraş'ın gizemli ve çekici doğa harikası olarak hem depremzedelerin hem de doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.