Dezavantajlı öğrenciler göz taramasından geçirildi

Dezavantajlı öğrenciler göz taramasından geçirildi

Kırklareli Valiliği'nce hazırlanan "Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim" projesi kapsamında dezavantajlı öğrencilere göz kontrolü yapıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliği'nce hazırlanan "Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim" projesi kapsamında dezavantajlı öğrencilere yönelik göz taraması yapıldı.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ağırlıklı olarak Roman vatandaşların çocuklarının eğitim aldığı Tevfik Fikret İlkokulu'nda göz taraması gerçekleştirildi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, proje kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, öğrencilerin sağlıklarını önemsediklerini kaydetti.

Proje çerçevesinde birçok okulda öğrencilerin sağlık taramasından geçirildiğini vurgulayan Civelek, dezavantajlı öğrencilerin eğitimlerine önem verdiklerini aktardı.

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit ise her işin başında sağlığın geldiğini, başarının arkasındaki en büyük etkenin sağlık olduğunu anlattı.

Proje kapsamında 2 bin 204 öğrencinin göz taramasından geçirildiği bilgisini veren Cerit, "Çalışmalarımızı büyük bir enerjiyle gerçekleştiriyoruz. Miyop, astigmat veya şaşılık gibi herhangi bir sorun varsa bunu tespit ediyoruz. En kısa sürede doktor ile buluşma sağlayarak tedavileri için yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım da projenin başarıyla sürdürüldüğünü kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :