Deyrizor'da çatışmalar

Deyrizor'da çatışmalar

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin Deyrizor ilinde geçen hafta çekildiği Bukemal ilçesini Esed rejiminin elinden tekrar aldı- Terör örgütü PKK/PYD, Deyrizor'un kuzey doğusunda DEAŞ'ın kontrolündeki Busayra ve Şahil beldelerini ele geçirdi

DEYRİZOR/ANKRA (AA) - Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü DEAŞ, geçen hafta Beşşar Esed rejimine bıraktığı Bukemal ilçesini yeniden ele geçirdi.

Deyrizor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, terör örgüt DEAŞ geçen hafta Irak sınırı yakınındaki Bukemal ilçesinden çekilmesinin ardından kentin kontrolünü yeniden sağlamayı başardı. Örgüt kentin kuzey doğu kırsalındaki Busayra ve Şahil beldelerini ise terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolüne bıraktı.

DEAŞ, kentten çekilerek rejim güçleri ve destekçilerinin ilçeye girmesine izin verdi. Örgüt rejim güçleri ve destekçilerini böylelikle ilçe merkezine çekerek karşı saldırıya geçti. İki gün süren saldırıların ardından örgüt kentin kontrolünü tekrar sağlamayı başardı.

Öte yandan Deyrizor'un kuzey ve doğu kırsalında ilerleyen terör örgütü PKK/PYD, Deyrizor'un doğusunda DEAŞ'ın kontrolündeki Busayra ve Şahil beldelerini ele geçirdi.

Böylelilikle kenti ikiye bölen Fırat Nehri, PKK/PYD ile rejimi ayıran doğal bir sınır haline geldi.

Bukemal ilçesini perşembe ele geçirdiğini duyuran rejim, Rusya ve İran'ın desteğiyle Deyrizor kent merkezini 3 Kasım'da ele geçirmişti.

DEAŞ, halen Deyrizor kırsalında sınırlı alanda varlık gösteriyor. Irak sınırındaki Deyrizor ve Bukemal ilçesi Temmuz 2014'te DEAŞ'ın kontrolüne girmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :