Devletten 4 milyon aileye bayram harçlığı! İşte başvuru şartları ve tüm detaylar

Devletten 4 milyon aileye bayram harçlığı! İşte başvuru şartları ve tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta detaylarını duyurduğu Aile Destek Programıyla ilgili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu da bayram öncesi 750 liraya kadar bir yardım yapılacağını açıkladı. İşte bayram harçlığı için başvuru detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta 'Aile Destek Programı'nın detaylarını açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da bu kapsamda Kurban Bayramı öncesinde 750 liraya kadar bir yardım yapılacağını duyurdu. Başvurular Açık Kapı ve E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Vatandaşlar şu anda herhangi bir şekilde sosyal yardım parası alsa dahi bayram harçlığı başvurusu gerçekleştirebiliyor. 2023 yılının Mayıs ayında sona ermesi planlanan Kurban Bayramı destekleri de bu hafta içerisinde yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı’na başvuruda bulunabilmek için iki seçenek bulunmaktadır. İlk olarak E-Devlet sistemi üzerinden bunu online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi olmayanlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat müracaat etmelidirler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bayram harçlığı başvuru şartları şöyle sıralanmaktadır: - T.C. vatandaşı olmak - Mavi kart sahibi olmamak - 18 yaşından büyük olmak - Türkiye’de ikamet etmek.

KİMLER BAŞVURAMIYOR?

Aile üyeleri arasında memur, noter, kamu işçisi, muhtar, yurtdışında çalışan veya yurtdışı borçlanan, özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunuyorsa bayram harçlığı alamıyorsunuz.

Ayrıca aile üyeleri arasında öğrenci yurtlarında kalan bir öğrenci olması, cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu kişinin olması, askerlik görevini yerine getiren kişinin olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerin olması durumunda da başvuru yapamıyorsunuz.

İLK ÖDEMELER BAYRAMDAN ÖNCE

Aile Destek Programı bünyesinde gerçekleştirilen bayram harçlığı başvuru sonuçlarının belli olması akabinde ilk ödemeler Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde gerçekleştirilmekte.

4 MİLYON AİLE FAYDALANACAK

2023 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek program çerçevesinde yaklaşık 4 milyon kadar aile bu destekten yararlanacaktır. İhtiyaç sahibi ailelere 450 TL ila 750 TL arasında bir yardımda bulunulacak ve bu rakam kişi başına düşen gelir üzerinden hesaplanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.