Devletin vagon satışından zarara uğratıldığı iddiası

Devletin vagon satışından zarara uğratıldığı iddiası

TÜVASAŞ:- "Sakarya ekonomisi için önemli bir kuruluş olan şirketimizin, tüm çalışanlarıyla iki önemli proje kapsamında özveriyle çalışmalarına devam ettiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız"

SAKARYA (AA) - Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ), tüm çalışanlarıyla özverili çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

TÜVASAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin 2010 yılında Bulgaristan Demir Yolları İşletmesi ile yaptığı ihale ve sözleşme dolayısıyla kamu zararının meydana geldiğinin müfettiş ve bilirkişi raporlarıyla tespit edilmesi üzerine söz konusu dosyanın Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiği belirtildi.

Dosyaların yargıya intikal etmesinden dolayı soruşturmaların içeriğiyle ilgili bilgi verilmesinin mümkün olmadığı, soruşturma sonucunun beklendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"12 Mart 2016 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer aldığı şekilde soruşturma dosyası kapsamında şirketimizde herhangi bir operasyon yapılmamış ve iddia edildiği gibi evraklara el konma olayı yaşanmamıştır. Şirketimizde halen TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü için Dizel Tren Seti (DMU) Projesi kapsamında 124 adetlik DMU seti üretimi yoğun şekilde devam etmekte olup yine ana kuruluşumuz TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü için Milli Tren Projesi kapsamında üretilecek olan Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi devam etmektedir. Sakarya ekonomisi için önemli bir kuruluş olan şirketimizin, tüm çalışanlarıyla bu iki önemli proje kapsamında özveriyle çalışmalarına devam ettiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :