Devlet Suriye'yi de Türkiye'yi de söndürüyor
AFAD, Hatay Yayladağı sınırına ulaşan orman yangınlarına karşı 734 personel, 7 uçak, 14 helikopter ve 215 araçla yoğun müdahalenin sürdüğünü bildirdi.
Suriye'nin Lazkiye kırsalında başlayarak Hatay’ın Yayladağı sınırına ulaşan orman yangınları, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yangına yönelik müdahalede 734 personel, 7 uçak, 14 helikopter ve 215 araç görev aldığını duyurdu.

AFAD başkanı ve üst düzey yetkililer bölgede
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin ve daire başkanlarının gece saatlerinde bölgeye intikal ettiği belirtildi.
Yetkililer, yangın söndürme, kontrol altına alma ve soğutma çalışmalarını yerinde koordine etmek amacıyla bölgede görev yapıyor.

TAMP kapsamında geniş destek
Açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ, 112 Sağlık ekipleri ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşları ile Kızılay ve sivil toplum ekiplerinin sahada aktif görev yaptığı vurgulandı.
Sınır hattında kontrol sağlandı, soğutma sürüyor
Yangının Türkiye sınırına ulaşan kısmında kontrol sağlandığı, ancak yeniden oluşabilecek sıçramalara karşı soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.
Son olarak, yangınların kontrol altına alınması için büyük bir gayretle çalışan tüm kurum ve ekiplere teşekkür edildiği ifade edildi.
Kaynak:
