Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Sivas ve Kayseri'de, 4 şehit güvenlik görevlisi ile 5 gazi için tören düzenlendi

SİVAS/KAYSERİ (AA) - Sivas ve Kayseri'de 4 şehit güvenlik görevlisi ve 5 gazi için Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Sivas Valisi Alim Bulut, makamında gerçekleştirilen törendeki konuşmasında, ülke adına fedakarlık göstererek devlet övünç madalyası almaya hakkı kazanan gazileri ve ailelerini tebrik etti.

Yapılan fedakarlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını söyleyen Barut, "Bir mücadeleye, bir çatışmaya girilince iki ihtimal var; şehit ya da gazi olmak. Gazi kardeşlerimiz de en az şehitlerimiz kadar bu memlekete hizmet etmek için canlarını vermeye hazır insanlardır" dedi.

Düzenlenen törenin birlik ve güzelliklere vesile olmasını, yurdun huzuruna, refahına sebebiyet vermesini temenni eden Barut, şunları kaydetti:

"Onlar aramıza gazi olarak döndü, buna da şükrediyoruz. Yaptıkları fedakarlığın en az şehitler kadar olduğunu da ifade etmeden geçemiyorum. Bu aziz milletin devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kendine hizmet edenleri, kendi adına fedakarlık yapanları unutmuyor. İşte onlardan birinin törenini icra ediyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da icra ediyoruz. Katılan kardeşlerimize, gazilerimize, onları yetiştirip bu vatana hizmet edecek hale getiren ailesine, annesine, babasına çok teşekkür ediyorum. "

Törende gaziler polis memuru Fatih Çelik, Başpolis memuru Yaşar Demirhan ve Piyade Uzman Çavuş Hakan Kaya'ya, Vali Barut tarafından Devlet Övünç Madalyaları verildi.

Törene, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Yusuf Çifçi ile madalya alanların aileleri katıldı.

- Kayseri

Kayseri Valililiği konferans salonunda düzenlenen törende ise şehit polis memurları Soner Vural, Resul Erdal Aydemir, Ünal Kayhan ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut ile gazi polis memuru Ömer Faruk Altunel ve Jandarma Onbaşı Cuma Çıldır'ın öz geçmişleri okundu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün burada yaptığı konuşmada, övünç madalyalarının devletin ve milletin vefasının bir sembolü ve nesilden nesile aktarılacak bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Bugünün, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan şehitler ve onların yakınları ile gazilerin gurur günü olduğunu belirten Düzgün, "Aziz vatanımızın korunması için, ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin korunması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızla gurur duyuyor, onlarla iftihar ediyoruz. Şehitlik ve gazilik bu dünyada bir insanın ulaşabileceği en kutlu makamlardandır. İnancımıza göre vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu, ilahi emirde de yüce kitabımızda da 'Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler' denildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzgün, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden dizeler okuyarak, şöyle devam etti:

"Şehadet mertebesine ulaşarak cennetin kapısını aralayan şehitlerimizin sayesinde bugün bu topraklarda bağımsız ve özgür olarak varlığımızı sürdürebiliyoruz. Vatanımızın ve milletimizin güvenliği için hepimizin üzerine düşen bu görev, yüzlerce yıldır birlik ve bütünlüğümüze yönelen her türlü düşmanlık ve haince planlar karşısında milletimizin kendi bedenini siper etmesiyle yerine getirilmiştir. Sınırlarımızda vatanı koruyan, şehirde terörle mücadele eden her kahraman askerimiz, her kahraman polisimiz bizim bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın birer sembolüdür, güvencesidir. Bu kutlu görevi ifa eden şehitlerimiz ve gazilerimiz gönüllerimizin en mutena köşesinde yer alırken vatanımızdan sonra şehitlerimizin bizlere bıraktıkları en değerli emanetler siz çok kıymetli şehit aileleri ve gazilerimizdir."

Vali Düzgün, konuşmasının ardından, gaziler Ömer Faruk Altunel ve Cuma Çıldır ile şehit Soner Vural'ın eşi Kezban Vural ve kızı Sudenur Vural'a, şehit Resul Erdal Aydemir'in babası Mehmet Aydemir'e, şehit Ünal Kayhan'ın babası Ahmet Kayhan'a ve şehit Soner Akbulut'un eşi Nadiye Ayça Akbulut ve 3 yaşındaki kızı Ayşe Akbulut'a devlet övünç madalyalarını verdi.

Törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile kaymakamlar, daire müdürleri, şehit ve gazilerin yakınları da katıldı.

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :