Devlet Nişanı sahibi Salamat Sadikova'dan Konya Mistik Müzik Festivali’nde konser

Devlet Nişanı sahibi Salamat Sadikova'dan Konya Mistik Müzik Festivali’nde konser

Mistik Müzik Festivali'nde konser vermek üzere Konya’ya gelen Kırgız Devlet Nişanı sahibi Salamat Sadikova, Mevlana Müzesini ziyaret etti. Konya'da olmaktan memnuniyetini dile getiren Sadikova, 28 Eylül’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde konser verecek

Hazreti Mevlana’nın 814'üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'nde konser vermek üzere Konya’ya gelen Kırgızistan Devlet Nişanı sahibi ses sanatçısı Salamat Sadikova, Mevlana'yı ziyaret etti. Bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin, Türk Cumhuriyetlerinin kültürünü yaşattığını belirten Sadikova, yarın Selçuklu Kongre Merkezi Oditoryum sahnesinde konser verecek.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla organize edilen festival kapsamında, Kırgızistanlı ses sanatçısı Salamat Sadikova, 28 Eylül Salı günü 20:30’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde konser verecek.

MEVLANA’NIN SÖZLERİ İNSANI TERBİYE EDİYOR

Konser öncesi Konya’ya gelerek Mevlana Müzesini ziyaret eden Kırgız sanatçı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye ilk kez doksanlı yılların başında turne için geldiğini belirten Sadikova, bir ay boyunca turne yaptıklarını ve Türkçe şarkılar da söylediklerini ifade etti. Sadikova, Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Hazreti Mevlana’nın insanı terbiye eden sözlerinin onu çok etkilediğini söyledi.

TÜRKİYE, TÜRK CUMHURİYETLERİNİN KÜLTÜRÜNÜ YAŞIYOR

Mistik Müzik Festivali organizasyonu ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Sadikova, “Dünyada ne kadar problemler varsa Türkiye, Türk Cumhuriyetlerinin öncüsü olarak kültürümüzü yaşatmaya çalışıyor. Biz sanatçılar veya başka insanlar Türkiye’ye geldiklerinde ruhlarını temizleyerek kuş misali memleketlerine dönüyorlar” diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Sadikova’ya ziyaretinde, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve Festivalin Sanat Yönetmeni Ahmet Çalışır eşlik etti.

BİR ÇOK KEZ DEVLET NİŞANI ALDI

Salamat Sadikova Kırgız halkının sesi ve yüzü olarak biliniyor. Kırgızistan'ın milli çalgısı komuz eşliğinde eserler seslendiren ve kendine has üslubu bulunan sanatçının repertuarında; vatan, insan, toprak, anne, baba, aşk, doğa, sanat türküleri yer alıyor. Ayrıca, Kırgız halkının kültürünün geliştirilmesindeki tecrübesi ve Kırgız halkının özgün müziğinin tanıtımına yaptığı değerli katkılarından dolayı da birçok Kırgız devlet nişanı aldı.

ed8ccf85-4266-43c4-8b8f-ed5d5f3bb55e.jpg

a5eb392d-5eaf-41b9-b285-19f0a7bd7c9a.jpg

52f81cba-2720-439b-abc6-48da854264ab.jpg

KONSERE GİRİŞ ŞARTLARI:

•Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir.

•Etkinlik oturma planı pandemi kurallarına uygun olarak hazırlanmıştır. Seyirciler arasında Sosyal mesafe olacaktır.

•Kapı açılış saati: 19.30

•Etkinlik girişinde “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapılacaktır.

•Etkinliğe katılacak misafirlerin mekana gelmeden önce “Hayat Eve Sığar” uygulaması, SMS ya da E-Devlet portalı üzerinden HES kodu alması ve girişte HES kodunu ibraz etmesi gerekmektedir.

•Etkinlik kuralları gereği katılımcılar/izleyiciler alana girerken maske takmalı ve konser süresince maskelerini çıkarmamalıdır.

•Etkinlik, Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile gerçekleşecektir. Misafirler sesli ve yazılı olarak belirtilen Covid19 kurallarına uymakla yükümlüdür. Uymayan misafirleri salon yetkilileri dışarı çıkarma hakkına sahiptir.

•Konser alanına dışarıdan yiyecek ve içecek alınmayacaktır.

•Konser boyunca ses ve görüntü kaydı yapılamaz.

•Salon yetkilileri misafirleri rahatsız eden/edecek nitelikte, uygun görmediği kişileri etkinlik için bilet bedelini iade etmek koşuluyla, etkinlik mekanına kişiyi almama hakkına sahiptir.

•Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.

•Satın alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik yapılmamaktadır.

•Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.

•Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve konser süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılmalıdır.

•Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile etkinlik gerçekleşecektir.

• 6 yaş altı ücretsiz giriş yapabilir ancak ekstra koltuk verilmeyecektir, 6 yaş ve üstü bilete tabidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.