Dev denizanası sürüsü havadan böyle görüntülendi

Akdeniz'in derinliklerinden sıra dışı bir göç: Antalya Körfezi'ne kadar uzanan dev denizanaları tehlike saçıyor.

Antalya Körfezi'nde son dönemde, sıradışı bir göç olayı yaşanıyor. İsrail, Lübnan, Suriye ve İskenderun Körfezi'nde üreyen ve normalde Akdeniz'in açıklarında yol alan denizanaları, poyrazın etkisiyle kıyı bölgelerine sürüklenerek Antalya'nın iç kıyılarına kadar ulaşıyor. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun belirttiği gibi, bu denizanalarının çapı şemsiye büyüklüğüne, ağırlığı ise 10 kiloya kadar ulaşabiliyor. Ancak bu göç olayı sadece ilgi çekici değil, aynı zamanda tehlikeli de.

Dev denizanası sürüsü havadan böyle görüntülendi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun uyarılarına göre, bu tür denizanalarıyla temas etmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Elle temas halinde ciltte yanma, kızarıklık, döküntü ve tahrişlere sebep olabilen bu denizanalarından uzak durmak önem arz etmektedir. Balıkçılar da bu durumdan etkilenmekte ve ağlarında bu denizanalarının yoğun bir şekilde biriktiğini gözlemlemekteler.

Dev denizanası sürüsü havadan böyle görüntülendi

Antalya Körfezi'nde yaşanan bu olağanüstü göç olayı, hem bilim insanlarını hem de yerel halkı endişelendiriyor. Denizanalarının rotasındaki değişiklikler ve Akdeniz'in ekosistemine olan etkileri yakından takip edilmekte. Bu tür doğal olayların insanlar için taşıdığı riskler ve ekolojik dengeye etkileri üzerine daha fazla araştırma yapılması gerekmekte.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.