Deutsche Börse ile LSE'nin birleşme kararı

Deutsche Börse ile LSE'nin birleşme kararı

Deutsche Börse Üst Yöneticisi (CEO) Kengeter:- "Frankfurt ve Londra gibi Avrupa'nın önde gelen iki finans kenti arasındaki bağlantıyı güçlendirmek ve Avrupa'da Lüksemburg, Paris ve Milan arasında bir ağ oluşturmak, Avrupa sermaye piyasalarını da güçlendir

FRANKFURT (AA) - Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesi konusunda yönetim kurulları arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Frankfurt'taki Deutsche Börse'den yapılan açıklamada, her iki borsanın yönetim kurullarının birleşme konusunda nihai karara vardığı, anlaşma kapsamında İngiltere’de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı belirtildi.
Açıklamada, yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45,6, Deutsche Börse’nin ise yüzde 54,4’lük paya sahip olacağı kaydedildi.
Birleşme sonucunda merkezi Avrupa'da bulunan önde gelen küresel piyasalar altyapı grubunun ortaya çıkacağına işaret edilen açıklamada, "Her iki yönetim kurulu da birleşmenin, şirketler için birbirlerinin yeteneklerini önemli ölçüde geliştirme konusunda ikna edici bir fırsat olduğuna inanıyor" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, yeni şirketin müşteri odaklı olacağı ve küresel mali piyasalardaki gelişmelere ayak uyduracağı, anlaşmanın tamamlanmasının ardından kademeli olarak her yıl yaklaşık 450 milyar avroluk maliyet tasarrufu ya da sinerjinin gerçekleşeceği öngörüldü.

- "Yeni şirket, küresel bazda yarışacak bir Avrupa oyuncusu oluşturacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deutsche Börse Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Kengeter, "Frankfurt ve Londra gibi Avrupa'nın önde gelen iki finans kenti arasındaki bağlantıyı güçlendirmek ve Avrupa'da Lüksemburg, Paris ve Milan arasında bir ağ oluşturmak, Avrupa sermaye piyasalarını da güçlendirecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Kengeter, temelde değişen bir sektörde söz konusu birleşmenin şirketler için mantıklı bir evrim olacağını, yeni şirketin küresel bazda yarışacak bir Avrupa oyuncusu meydana getireceğini ifade eti.
LSE Üst Yöneticisi (CEO) Xavier Rolet da birleşme sonucunda ortaya çıkacak yeni şirketin müşterilere yeni avantajlar sunacağını ve hissedarların kazancını artıracağını belirtti.
Rolet, yeni şirketle hissedarların, oluşacak maliyet ve gelir sinerjilerinden de faydalanacağını aktararak, "Küresel piyasalar altyapısında bir Avrupa lideri oluşturacağız" görüşünü paylaştı.

- Yeni şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Kengeter olacak

Anlaşma kapsamında, Deutsche Börse Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Kengeter, yeni kurulacak şirkette yine Üst Yönetici ve direktör olarak görev yapacak. Londra Borsası Başkanı Donald Brydon da yeni şirkette başkanlık görevine devam edecek. Birleşmenin bu yılın sonuna kadar her iki ülkenin regülatörleri tarafından onaylanması bekleniyor.
Birleşme konusundaki haberler geçen ay gündeme gelmişti. Taraflar detaylı birleşme görüşmeler yürüttüklerine ilişkin daha önce iki açıklama yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :