DERLEME - Yurt genelinde gün içerisindeki "kaçan kurbanlıklar" ile ilgili haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz.Saygılarımızla.AA

DERLEME - Yurt genelinde gün içerisindeki "kaçan kurbanlıklar" ile ilgili haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz.Saygılarımızla.AA

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, İstanbul, Bursa, Rize, Kars, Şanlıurfa, Samsun ve Zonguldak'ta sahiplerinin elinden kaçan 8 boğa ve 1 keçi, vatandaşlara zor anlar yaşattı- Kurbanlıkları yakalamak isteyen 7 kişi yaralandı

SİVAS (AA) - Kurban Bayramı'nın birinci gününde, kaçan kurbanlıklar sahiplerine zor anlar yaşattı.

İstanbul Sarıyer'de, Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Karanfil Sokak'ta, Özcan Er isimli vatandaş, Kurban Bayramı'nda kesmek için aldığı boğayı evinin yanında bulunan garajda iple bağladı. Bir süre sonra bağlı olduğu ipten kurtulan 650 kilogramlık boğa, garaj ile ev arasındaki 3 metrelik boşluğa düştü.

Durumu fark eden Özcan Er, komşularını yardıma çağırarak boğayı çıkarmak istedi. Er, komşularıyla uzun uğraşlara rağmen boğayı kurtaramayınca itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, boğayı halatlarla bağlayarak yukarı çekti. Yaklaşık bir saat süren çabalar sonucunda boğa düştüğü yerden çıkarıldı.

- Bursa

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde, Hasan Yunus Aziz, kurbanlık boğayı kesim alanına götürürken elinden kaçırdı. Bursa-Yalova karayolunda kent merkezi istikametine doğru koşmaya başlayan boğa, trafiği birbirine kattı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin bahçesine giren boğaya, ekipler tarafından uyuşturucu iğne atıldı. Ekipler, boğanın sakinleştiğini düşünerek yanına yaklaşmak isteyince, ürken boğa çevredekilerin arasına daldı.

Alışveriş merkezinin merdivenlerine çıkan ve ekiplerin yaptığı ikinci uyuşturucu iğneyle de sakinleşmeyen boğayı kement yardımıyla yakalayan vatandaşlar, kamyonete yüklemek için yoğun çaba harcadı. Kamyonete yüklenen boğa, kesim merkezine götürüldü.

Alemdar Mahallesi'nde de sahibinin elinden kaçan başka bir boğa, mahalledeki bir kurban kesim alanının içerisine girdi. Kurban kesenlerin arasında koşmaya başlayan boğa paniğe yol açtı.

Osmangazi Belediyesi Veteriner Hizmerleri'ne bağlı ekiplerin iki uyuşturucu iğne yaptığı boğa, kement yardımıyla yakalandı.

- Rize

Rize'de, Mustafa Çolak ve ortaklarının aldığı büyükbaş kurbanlık, merkeze bağlı Kırklartepe köyünde kesim için ahırdan çıkarıldıktan sonra bir kazığa bağlandı. Bu sırada kaçmayı başaran boğanın çarptığı Çolak yaralandı.

Olayı belediye ekiplerine bildiren Çolak'ın ortakları, kurbanlığı kovalamaya başladı. Hayvan sahipleri ve çevredeki vatandaşların çabasına rağmen yakalanamayan boğa, yaklaşık 20 kilometre kovalamacanın ardından Köprülü köyüne geldi.

Burada da vatandaşlara zor anlar yaşatan boğa, kendisini sakinleştirmeye çalışan kasap İsmail Tüylüoğlu ile 2 kişiyi yaraladı.

Kovalamaca sonunda çaylıkta sıkıştırılan boğa, Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 5 saatlik kovalamacanın ardından uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildi.

Kurban sahipleri, boğayı uygun bir alana getirdikten sonra kestirdi.

Kurbanlık hayvanın yaraladığı Çolak ve Tüylüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı, hafif yaralanan iki kişiye olay yerinde müdahale edildi.

- Kars

Kars'ta, İstasyon Mahallesi'ndeki hayvan pazarından satın alınan ve kesilmek üzere eve götürülen kurbanlık keçi, kesim yapılacağı sırada ipini kopararak kaçmaya başladı.

Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan ve karayolu üzerinde kaçışını sürdüren keçiyi durdurmak isteyen bazı sürücüler de araçlarıyla keçinin kaçışını engellemek istedi.

Buna rağmen yakalanamayan ve ara sokaklarda sahiplerini peşinden koşturan keçi, sıkıştırıldığında duvarın üzerinden atlayarak kaçmaya devam etti.

Kovalamaca sırasında keçi, vatandaşlarca harabe evlerin arasında kıstırıldı.

Boynuna ip geçirilmek istenirken ani bir hamleyle duvarın üzerinden atlayarak kaçmaya devam eden keçi bulunamadı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da kesime götürülürken kaçan ve vatandaşlara zor anlar yaşatan kurbanlık boğalar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabalarıyla yakalandı.

Merkez Karaköprü ilçesinde İsmail Küçük'e ait boğa kesime götürüldüğü sırada sahibinin elinden kaçarak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube binasının bahçesine girdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama timinin çabasına rağmen sakinleşemeyen boğa, sokakta koşmaya başladı.

Uzun süren kovalamacada bir binanın korkuluğunu kıran boğa, yaklaşık 2 metre yükseklikten bahçeye atladı. Bir süre sonra sakinleşen boğa kesime götürüldü.

Öte yandan Milli Eğitim Caddesi'nde kaçan başka bir boğa da yaklaşık yarım saat kovalandı. Boğa, Yenişehir Mahallesi'ndeki bir düğün salonunun bahçesine girdi. Burada camı kırarak içeri girmeye çalışan ve yaralanan boğa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama timinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildikten sonra sahiplerine teslim edildi.

- Samsun

Samsun'un Atakum ilçesinde sahibinin elinden kaçan boğa, uzun süren uğraşların ardından uyuşturucu tabancayla vurularak yakalandı.

Kesim alanına götürüldüğü sırada sahibinin elinden kaçan ve birkaç kişiyi hafif yaraladıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki kavşakta çevredekilerin yardımıyla direğe bağlanan boğa, uzun süre kimseyi yakınına yaklaştırmadı.

Hayvan sahiplerinin Atakum Belediyesinden yardım istemesi üzerine olay yerine gelen ekip, boğayı uyuşturucu tabancayla vurarak sakinleştirmeyi denedi. Bir süre daha sakinleşmeyen boğa, hayvan sahiplerinin uğraşlarının ardından kavşaktan yol kenarına götürülerek burada bekleyen kamyonete yüklenmek istendi. Araca bindirilemeyen boğa, burada kesildi.

- Zonguldak

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde Murat Yollu (76) ve ortaklarının aldığı büyükbaş kurbanlık, kesim için ahırdan çıkarıldıktan sonra bir kazığa bağlandı. Bu sırada kaçan boğanın çarptığı kurbanlığın ortaklarından Bilal Aydoğan yaralandı.

Olayı Kozlu Belediye ekiplerine bildiren Yollu'nun ortakları, kurbanlığı kovalamaya başladı. Hayvan sahipleri ve çevredeki vatandaşların çabasına rağmen yakalanamayan boğa, 20 kilometre kovalamacanın ardından tekrar kaçtığı yere geldi.

Burada da vatandaşlara zor anlar yaşatan boğa, kendisini sakinleştirmeye çalışan iki kişiyi hafif şekilde yaraladı.

Yaklaşık 5 saatlik mücadelenin ardından İhsaniye deresine atlayan ve burada bataklığa saplanan boğa, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildi.

Dere içinden çıkarılan hayvan, kurban sahipleri tarafından uygun bir alana getirdikten sonra kestirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :