Derik Kaymakamlığına terör saldırısı

Derik Kaymakamlığına terör saldırısı

Teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonda PKK'ya ait sığınak bulundu - Sığınakta patlayıcı yapımında kullanılan gereçler ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçiri

MARDİN (AA) - Mardin'de PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü saldırının ardından başlatılan operasyonda PKK'ya ait sığınak tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Safitürk'e terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 25 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Sığınak bulundu

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince bölgede başlatılan operasyon devam ediyor.

Operasyonda, ilçenin Yukarımezra mevkisinde terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak tespit edildi.

Sığınakta, patlayıcı yapımında kullanılan gereçler ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

PKK'lı teröristlerce Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik dün el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenmiş, aralarında Safitürk'ün de bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Gaziantep'teki hastanede şehit olmuştu.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler