Dereye kimyasal atık döküldüğü iddiası

Dereye kimyasal atık döküldüğü iddiası

Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki Kurudere Deresi'ne kimyasal atık döküldüğü iddiası üzerine inceleme başlatıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene ilçesinde kimyasal atık döküldüğü iddia edilen Kurudere Deresi'nden numune alınarak laboratuvara gönderildi.

Karamehmet Mahallesi'ndeki Kurudere Deresi, yer yer mavi renkte akmaya başladı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek derede incelemede bulundu.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplere gelen ihbar üzerine dereden numune alındığını ve gerekli incelemelere başlandığını söyledi.

Tohumcu, Karamehmet Mahallesi’nde ekiplerin yaptığı incelemede, balık ölümlerinin yaşandığı iddia edilen noktada herhangi bir balık ölümü gözlenmediğini ifade ederek, "Kurudere Deresi boyunca müdürlüğümüz teknik personellerince numuneler alınmıştır. Ayrıca bölgede yer alan endüstri bölgesinin atık su arıtma tesisinden ve Kurudere’ye yaptığı deşarj noktasından gerekli denetim numuneleri alındı. Numuneler analizleri yapılmak üzere Bakanlığımız Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir." dedi.

Yapılacak olan analiz sonuçlarına göre derede kirliliğin bulunup bulunmadığı ve nereden kaynaklandığının tespit edileceğini aktaran Tohumcu, yapılan analizlerle herhangi bir kirliliğin tespiti durumunda ilgililer hakkında Çevre Kanunu hükümlerinin uygulanacağını dile getirdi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :