Derebahçe Sosyal Tesisleri açılış töreni

Derebahçe Sosyal Tesisleri açılış töreni

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Artık insanı merkeze alan bütün uygulamaları, bütün ihtiyaçları karşılayabilecek belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Artık insanı merkeze alan bütün uygulamaları, bütün ihtiyaçları karşılayabilecek belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz." dedi.

Karaaslan, İlkadım Belediyesince yapımı tamamlanan Derebahçe Sosyal Tesisleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, önce kentlerin temel problemlerine çözümler bulduklarını, sonra önemli altyapı hizmetlerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Önemli altyapı problemleri, çöp yığınları olduğunu dile getiren Karaaslan, "İnsanlar İstanbul gibi medeniyetlerin buluştuğu bir şehirde kokudan maskeler takarak dolaşmaktaydı. Biz iktidara gedik, hamdolsun, öncelikle bu temel sorunlar bir bir çözülmeye başlandı. Türkiye'nin ihtiyaçlarına çözüm üretebilecek bir irade ortaya koyarak bu sorunları teker teker çözdük. Bugün geldiğimiz noktaya bakıyorum ve hamd ediyorum." ifadesini kullandı.

Bugün sosyal belediyecilik noktasında çok farklı bir yere geldiklerini vurgulayan Karaaslan, "Artık insanı merkeze alan bütün uygulamaları, bütün ihtiyaçları karşılayabilecek belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Kadını, engellisi, yaşlısı, erkeği, işsizi, el emeği üreteni, yeteneği olanı, genciyle yani toplumun tüm kesimleriyle özel olarak ilgilenen, onların ihtiyaçlarını her şeyden önce dinleyen, bu ihtiyaçlara göre yeni çözümler üreten bir belediyecilik anlayışıdır AK Parti belediyecilik anlayışı." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından millet olarak her konunun sahiplendiğine dikkati çeken Karaaslan, belediyelerin, siyasilerin ve tüm mesleklerin eskisinden daha büyük bir sorumluluk hissederek yollarına devam ettiğini anlattı.

Karaaslan, açılışı yapılan sosyal tesiste başta bayanlar olmak üzere toplumun birçok kesiminin bir araya gelerek birlik ve beraberliklerinin pekişeceğini, üretime katkı sağlanacağını ve bu eserlerin ülkeyi çok daha farklı noktalara taşıyacağını vurguladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise toplumun bir araya geldiği sosyal tesislerin önemine işaret etti. Tesisin kullanımının daha fazla insanın istifade etmesi yönünde düzenlenmesi gerektiğini belirten Şahin, "24 saat burayı açık tutar ve insanların hizmetine sunarsak, en azından tasarruf sağlamış oluruz. Kaynaklarımızı çok fazla betona, çimentoya, demire aktarmamış oluruz. Bu tarz tesisler başta Derebahçe Mahallesi'ne, İlkadım'a bir değer katıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise içinde düğün salonu, konferans salonu ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salonların yer aldığı Derebahçe Sosyal Tesisleri'nin İlkadım halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan tesis, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından gezildi.

Törene AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ile vatandaşlar da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :