Depremin birinci yılında bin konut

Depremin birinci yılında bin konut

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un açıklamalarına göre, deprem sonrası hızla başlatılan konut inşaatlarında 1 Şubat'ta yapılacak kura çekilişi, 6 Şubat'ta bin konutun anahtar teslimi ile sonuçlanacak.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, 1 Şubat'ta gerçekleştirilecek kura çekilişi ile bin konut sahiplerini bulacak. 6 Şubat'ta ise anahtar teslimi yapılacak olan konutlar, depremlerin hemen ardından başlatılan inşaat çalışmalarının bir ürünü olarak halkın hizmetine sunulacak.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Devletimiz bir tek yurttaşını bile düşünmediği anı olmuyor. İşte biz de devletimizin ortaya koyduğu o iradeyi sahada canlı tutuyoruz. Şantiye alanlarına sürekli giderek yetkililerden bilgi alıyoruz. Kimse merak etmesin, deprem bölgelerinin tamamı devasa şantiye alanlarına döndü. En kısa zaman içerisinde kalıcı konutların teslimi ile birlikte depremin yaralarını da hızla sarmış olacağız. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet ricaline teşekkürü depremzede vatandaşlarımız adına bir borç bilirim. Devletimiz var olsun, vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkoğlu ilçesindeki depremzedelerin yuva sahibi olma umudu, 1 Şubat'ta yapılacak kura çekilişi ve 6 Şubat'ta gerçekleşecek anahtar teslimi ile bir adım daha yaklaşacak. Konutların hızlı bir şekilde tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi, bölgedeki depremzedelerin yaşadığı zorluklara çözüm olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.