Depremi saniyeler öncesinden haber veren akıllı evlere ilgi artıyor

Depremi saniyeler öncesinden haber veren akıllı evlere ilgi artıyor

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, artan teknolojiyle birlikte akıllı evlere yönelişin yatırımcılar arasında hızla arttığını belirtiyor.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte akıllı evlere olan ilginin arttığına dikkat çekiyor. Geleneksel evlere göre daha modern ve teknolojik olan akıllı evler, yatırımcıların tercih listesinde üst sıralarda yer almaya başlıyor. Duman, bu evlerin hem konforu artırdığını hem de güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardığını vurguluyor.

Akıllı ev sistemlerinin, kullanıcıların yaşamını kolaylaştırdığını ve birçok fonksiyonu tek bir tuşla kontrol etme imkanı sunduğunu belirten Duman, özellikle deprem ve diğer afet durumlarına karşı dayanıklı olmalarının da önemli bir avantaj olduğunu ifade ediyor. Bu sistemlerin, geleneksel evlere göre daha fazla enerji tasarrufu sağladığına ve kullanıcılarına daha fazla kontrol ve görünürlük imkanı sunduğuna dikkat çekiyor.

Şule Duman, akıllı evlerde kullanılan bir sistem olan deprem uyarılarının da önemine değiniyor. Bu sistemlerin, depremden saniyeler önce uyarı vererek insanların tedbir almasını sağladığını belirtiyor ve bu özelliğin hayati tehlikelerle başa çıkmada büyük bir avantaj sağladığını vurguluyor.

İnşaat firmalarının da artık akıllı ev teknolojisine yöneldiğini ve bu alanda yeniliklerle donatılmış gayrimenkuller üretmeye başladığını söyleyen Duman, bu tür evlerin kullanım ve yatırım açısından her geçen gün daha fazla talep gördüğünü ifade ediyor. Akıllı evlerin gelecekte daha da yaygınlaşacağını öngören Duman, önümüzdeki 10 yıl içinde yapılan evlerin çoğunun akıllı ev sistemleriyle donatılacağını tahmin ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.