Depremden 11 ay sonra havadan görüntülendi

Depremden 11 ay sonra havadan görüntülendi

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay'ın Samandağ ilçesinde gerçekleştirilen yoğun çalışmaların meyvesi alındı.

Hatay'ın Samandağ ilçesi, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerin etkisiyle başta enkaz kaldırma olmak üzere çeşitli yıkım çalışmalarına sahne oldu. Bugün itibariyle ilçe genelinde yürütülen enkaz kaldırma operasyonları, büyük bir başarıya ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda enkazın yüzde 97'si kaldırıldı ve boş kalan alanlar havadan görüntülendi.

Depremden 11 ay sonra havadan görüntülendi

Samandağ ilçesinde depremin en fazla hasara yol açtığı bölgelerde, mahkeme kararı beklenen binalar dışında kalan tüm yapılar, uzman ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Bu süreçte can kaybının en aza indirilmesi ve bölge halkının güvenliği öncelikli olarak ele alındı.

Yerel yönetim ve kurtarma ekiplerinin koordineli çalışmaları, acil yardım ve enkaz kaldırma süreçlerinde hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmelerine olanak tanıdı. Şimdi, Samandağ ilçesi, depremin ardından gerçekleştirilen bu titiz çalışmaların ardından yeniden inşa sürecine hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.