Depremde birbirlerine sarılarak can veren Sarıhan ailesine Konya'da acı veda

Konya’dan yarıyıl tatili dönüşü Hatay’a gittikleri gece depremde can veren 4 kişilik aileden öğretmeni Musa Sarıhan ve 2 yaşındaki kızı Kübra Beyşehir'de toprağa verildi. Baba kız enkaz altından sarılmış olarak çıkarılmıştı

Memleketleri Konya’dan yarıyıl tatili dönüşü görev yaptıkları Hatay’a gittikleri günün gecesinde depreme yakalanan 4 kişilik Sarıhan ailesi enkaz altında hayatını kaybetti. Kübra Sarıhan ve 5 yaşındaki oğlu Rüzgar dün Konya Yazır'da, enkazdan birbirlerine sarılmış olarak çıkartılan matematik öğretmeni Musa Sarıhan ve 2 yaşındaki kızı Kübra ise bugün Beyşehir ilçesinde dualarla toprağa verildi.

aw823610-05.jpg

ENKAZDAN BİR GÜN ARAYLA ÇIKARILDILAR

Konya'dan 1 buçuk yıl önce Hatay'a atanan Matematik Öğretmeni Musa Sarıhan, memur eşi Kübra Sarıhan ile 2 yaşındaki kızları Defne ve 5 yaşındaki oğulları Rüzgar ile Hatay'a taşındı. Aile fertleri 6 Şubat günü Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde Odabaşı Mahallesi Kavaslı Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı binada enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Musa Sarıhan, eşi Kübra Sarıhan ve çocukları 2 yaşındaki Defne ile 5 yaşındaki Rüzgar'ın cansız bedenleri enkaz altından bir gün arayla çıkarıldı.

aw823610-01.jpg

BABA-KIZ SARILMIŞ VAZİYETTE CAN VERDİ

Defne ile babası Musa Sarıhan'ın, Rüzgar ile de annesi Kübra Sarıhan'ın birbirlerine sarılı olarak cenazelerinin enkazdan çıkarıldığı öğrenildi.

aw824790-01.jpg

Konya’ya getirilen Kübra Sarıhan ve oğlu Rüzgar'ın cenazesi, dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında dualarla Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Yazır Mezarlığında defnedildi.

aw824790-02.jpg

Matematik Öğretmeni Musa Sarıhan ve kızı Kübra Sarıhan ise Konya'nın Beyşehir ilçesinde Merkez Çarşı Camisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

aw824790-04.jpg

Sarıhan ailesinin 5 Şubat günü Konya'daki ailelerini ziyaret ettikten sonra görevli yaptıkları Hatay'a döndükleri ve 8 saat sonra depreme yakalandıkları öğrenildi.

aw824790-05.jpg

aw823610-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.