Deprem Haftası

Deprem Haftası

AFAD, "Afete Hazır Türkiye Kampanyası" kapsamında ülke genelinde 440 tatbikat ve tahliye gerçekleştirecek- "Afete Hazır Okul" modülü ile önlem almak için "harekete geçen okullar" oluşturulacak

ANKARA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Deprem Haftası dolayısıyla "Afete Hazır Türkiye Kampanyası" kapsamında ülke genelinde 440 tatbikat ve tahliye gerçekleştirilecek.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, "Afete Hazır Türkiye Kampanyası" çerçevesinde ülke genelinde 440 tatbikat ve tahliye yapılacağı, 385 bilinçlendirme standı ile vatandaşlara ulaşılacağı bildirildi.

Afet hazırlığını vatandaşlara hatırlatan 50 fotoğraf sergisinin düzenleneceği belirtilerek, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki AFAD il müdürlüklerinin diğer altı bölgede olduğu gibi halkı afetlere hazırlayacağı ifade edildi.

Söz konusu çalışmaların, tüm AFAD il müdürlüklerinin sosyal medya hesaplarından "#DepremHaftası" ve "#AfeteHazırTürkiye" etiketleri ile paylaşıldığı belirtilerek, Erzurum, Hakkari, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Bitlis, Iğdır AFAD il müdürlüklerince tatbikatlar, sergiler, AVM'lerde ve okullarda stant açma gibi çeşitli etkinliklerle halkın deprem konusunda bilgilendirildiği kaydedildi.

- "Afete hazır okul"

Kampanya kapsamında, "Afete Hazır Okul" modülü ile önlem almak için harekete geçen okulların oluşturulduğu ifade edilerek, AFAD eğitmenlerince, Deprem Simülasyon Merkezi'nde "temel afet bilinci" eğitimi verilen okulların "harekete geçebilme" kapasitesinin tespit edildiği belirtildi.

AFAD Deprem Simülasyon Merkezinde afet eğitiminin öğrencilere farklı, eğlenceli yöntemlerle verildiği aktarılan açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Temel amacı 'hazır olma kültürü'nü yaygınlaştırmak olan AFAD eğitimlerinde, geleceğin mühendislerinin, mimarlarının ve geleceğin Türkiyesinin 'Önlem alırsak zarar görmeyiz' yaklaşımını benimsemesi amaçlanıyor. Çocukların ufkunu açmak, onların zihninde 'sağlam bina yıkılmaz' anlayışını somutlaştırmak için sağlam ev oyunları, yarışmaları, deprem çözümlü binalarla ilgili atölye etkinlikleri yapılıyor."

AFAD Deprem Simülasyon Merkezinde her gün iki seans halinde eğitimlerin yapıldığı, eğitim verilen okulların bir ay sonra ziyaret edilerek, yapılan hazırlıkların yerinde görüldüğü belirtildi.

Eğitim verilen okullardan Ankara Keçiören'deki Halide Ömer Uncuoğlu İlkokulu'nun "Harekete geçen okul" seçildiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler