Deprem bölgesine geçiş güzergahı Konya’da trafik yoğunluğu! Yardım konvoyu böyle görüntülendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremin ardından Türkiye'nin her yerinden toplanan insani yardım, yemek ve iş makinesi yüklü tırlar, Konya’da yoğun trafiğe neden oldu. Yardım tırlarının duygulandıran geçişi böyle görüntülendi

Konya'da deprem bölgesine geçiş yapan acil yardım tırları yoğun trafik oluşturdu. Yardım tırlarının geçişi görenleri duygulandırdı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bir çok yolun kapalı olduğu Konya'da, sadece deprem bölgesine giden araçlara izin veriliyordu. Akşam 20.30 itibari ile tüm yollarda trafik yeniden açıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası başlatılan ardım kampanyalarında Türkiye'nin her yerinden toplanan insani yardım, yemek ve iş makinası yüklü tırlar, Konya’dan geçerek depremzedelere ulaşmak üzere yola devam ediyor.

depremkonyakonvoy1.jpg

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki deprem sonrası Türkiye’nin dört bir tarafında depremzedeler için insani yardım malzemeleri hazırlanıyor. Birçok ilde şiddetli olarak hissedilen deprem için hazırlanan yardım paketleri, yemek, iş makinaları, tırlarla gece gündüz bölgeye taşınıyor. Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde bulunan illerde hazırlanarak yüklenen araçlar, aralıksız olarak Konya’dan geçiş yapıyor.

depremkonyakonvoy2.jpg

Depremzedelere toplanan yardımları ulaştırmak için yola çıkan Sefer Demir, “Nasip olursa Hatay’a gidiyoruz. Yardım için o bölgeye gidiyoruz. Araçta bulunan yardımları Akşehir ilçesinin halkı topladı, belediye çalışanları topladı. Araçta yiyecek, içecek, giyecek, ayakkabı, kazak gibi malzemeler var. Nasip olursa inşallah ulaştıracağız. Ben kendim çok duyguluyum, oradaki insanlara yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

aw822895-08.jpg
Depremzedelere yemek yapmaya gittiğini söyleyen Ahmet Alparslan, “Uşak’ın Banaz ilçesinden geliyoruz, Hatay bölgesine gidiyoruz. Biz oraya çorba, pilav yapmaya gidiyoruz. Yardım etmek mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

aw822895-01.jpg

Deprem bölgesine giden Ali Yıldırım, “Gaziantep’e gidiyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için konteyner taşıyoruz. Biz de çok üzgünüz, benim ailem de şu an Şanlıurfa’da. Onlar da bu üzüntüyü yaşıyor” diye konuştu.

aw822895-02.jpg

aw822895-03.jpg

aw822895-05.jpg

aw822895-04.jpg

aw822895-06.jpg

aw822895-07.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.