Deprem bölgesinde Erdoğan neden yüksek oy aldı? Konya Milletvekili Usta'dan çirkin paylaşımlara tepki

Deprem bölgesinde Erdoğan neden yüksek oy aldı? Konya Milletvekili Usta'dan çirkin paylaşımlara tepki

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı oylar bazı muhalifleri rahatsız etti. Hükümetin hiç bir şey yapmadığı algısı tutmayınca, depremzedeleri hedef alan paylaşımlar gündem oldu. Konya Milletvekili Usta da çirkin paylaşımlara tepki gösterdi

Deprem bölgeside Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin aldığı oy oranı bazı muhalifleri rahatsız etti. Hükümetin hiç bir şey yapmadığı algısı tutmayınca, depremzedeleri hedef alan paylaşımlar gündem oldu. Konya Milletvekili Usta da çirkin paylaşımlara tepki gösterdi.

Tüm Türkiye 6 Şubat'ta asrın en büyük deprem felaketinin yaşandığı 11 il için seferber oldu. Büyük yıkım ve 50 bini aşkın can kaybının yaşandığı bölgede devletin tüm imkanları seferber edilirken, felaketin büyüklüğü nedeniyle bazı aksaklıklar da yaşandı. Bazı muhalif siyasilerin deprem ve depremzedelerin mağduriyetleri üzerinden yürüttüğü seçim kampanyaları ters tepti.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili Seçimlerinde deprem bölgesi olan 11 ilin 10'unda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti seçimi önde götürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre Hatay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 48'le başa baş oy aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalnızca Adana'da ve HDP desteğiyle Diyarbakır'da oyunun daha fazla çıktığı görüldü.

Parti bazında ise depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis ve Elazığ'da AK Parti yüksek oy oranlarına ulaştı.

Hatay ve Adana'da CHP'nin üstünlüğü göze çarparken Diyarbakır'da HDP ilk sırada çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti yarışı önde götürürken, deprem bölgeleriyle ilgili sosyal medyada çok çirkin paylaşımlar yapılmaya başlandı. Seçim sonuçlarından rahatsız olan muhalif kesim, depremzedeleri hedef alan ifadeler kullandı.

Resim

USTA'DAN SKANDAL PAYLAŞIMLARA TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, depremzedeleri hedef alan çirkin paylaşımlara tepki gösterdi. Oyu ve tercihi ne olursa olsun deprem bölgesinde yaşayanların samimiyetle yanlarında olduklarını ifade eden Usta, "İnsanlarımızı tercihlerinden dolayı sürekli olarak dışlamayı, hor görmeyi ve linç etmeyi kendine yaşam tarzı edinmiş, gelenek edinmiş bu zihniyet bu kez de kendi geleceklerini tayin eden deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızı hedef almaktadır" dedi.

Leyla Şahin Usta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya’da üzülerek deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza yönelik olumsuz, can yakıcı sözler edildiğini görmekteyiz. Bizler vatandaşlarımızın yanında samimiyetle olduk, acılarına ortak olduk ve onlar kendi evlerinde mutlu mesut yaşayana kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnsanlarımızı tercihlerinden dolayı sürekli olarak dışlamayı, hor görmeyi ve linç etmeyi kendine yaşam tarzı edinmiş, gelenek edinmiş bu zihniyet bu kez de kendi geleceklerini tayin eden deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızı hedef almaktadır. Oyu ve tercihi ne olursa olsun tüm deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza insani ve vicdani olarak nasıl elimizi uzatıp onlar için gereken neyse yapmayı görev bildiysek yine aynı kararlılıkla bunu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O SKANDAL PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI:

deprem-bolgesi-oy-orani2.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani1.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani3.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani6.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani4.jpg

deprem-bolgesi-oy-orani7.jpg

untitled-10.jpg

Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da seçim sonuçlara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Haluk Cömertoğlu, "Depremi unutan Malatya'm yazıklar olsun" dedi.

malatya.jpg

"ECRİMİZİ RABBİMİZ VERECEKTİR"

deprem-bolgesi-oy-orani5.jpg

DEPREM FELAKETİNİ YAŞAYAN İLLERDEKİ OY ORANLARI ŞÖYLE:

Hatay (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 48,07
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 48,03

Kahramanmaraş (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 71,88
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 22,20

Malatya (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 69,39
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 27,02

Gaziantep (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 59,76
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 34,65

Adana (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50,89
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 43,92

Adıyaman (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 66,33
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 31,09

Osmaniye (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 62,33
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 30,70

Şanlıurfa (Oyların 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 62,01
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 36,06

Diyarbakır (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 71,96
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 26,48

Elazığ (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 67,19
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 28,19

Kilis (Oyların yüzde 100'ü sayıldı)

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 65,62
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 26,87

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.