Deprem bölgesinde 5 metrelik obruklar oluştu

Deprem bölgesinde 5 metrelik obruklar oluştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Antakya ilçesinde, yıkım çalışmaları sırasında ortaya çıkan bir olay dikkat çekti. Saray Caddesi üzerinde enkazı kaldırılan bir binanın temelinde 5 metre derinliğinde obruklar oluştu.

Antakya'nın Kışlasaray Mahallesi, Saray Caddesi'nde meydana gelen depremler sonucu ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tamamlandı. Ancak, enkazın kaldırıldığı bir binanın temelindeki olağanüstü bir durum bölge halkının dikkatini çekti. İrili ufaklı 3 adet obruk, cadde üzerinde oluştu.

Deprem bölgesinde 5 metrelik obruklar oluştu

Nadir Aşkın, bölgedeki obrukların altından geçen derenin Asi Nehri'ne döküldüğünü belirterek, "Bu sanırım bir akarsu, tam bilgiye sahip değilim. Görünürde akarsu büyük ihtimal Asi Nehri'yle buluşuyor. Bana bayağı ilginç geldi, buralar kendi kendine mi çökmüş önceden bir tarih mi vardı bilmiyorum. Buralarda hep bina vardı, akarsu da binaların altından geçiyor. Arka taraftan bayağı bir su akıyor. Oyulmuş her taraf, muhtemelen nehre dökülüyordur" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde 5 metrelik obruklar oluştu

Obrukların meydana geldiği bölgede yaşayan Nihat Yoğurtçuoğlu ise durumu sakin bir şekilde değerlendirdi. "Bu akarsu senelerden beri var. Alttan su akıyor, korkulacak bir şey yok. 3 tane evim yıkıldı, iş yerimde kalıyorum. Bina yıkıldıktan sonra burası ortaya çıktı. Burada da obruk çıktı ama korkulacak bir şey yok" dedi.

Deprem bölgesinde 5 metrelik obruklar oluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.