Deprem Bile Uyandırmadı, İtfaiye Kurtardı
Fatih’te bir market deposunda çıkan yangında bina duman altında kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan 11 vatandaşı merdivenle tahliye ederken, bir vatandaşın sözleri dikkat çekti.
İstanbul’un Fatih ilçesi Cibali Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde bulunan beş katlı bir binanın alt katındaki market deposunda, saat 10.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler yoğun duman oluştururken, dumanın tüm binayı sarması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu hemen ekiplere bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Pazarcı Esnafından Örnek Dayanışma
Yangın anında caddede kurulan pazarın esnafı, itfaiye ekipleri gelene kadar alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İtfaiye araçlarının sokağa girebilmesi için pazar çadırlarını hızlıca toplayan esnaf, birlik ve beraberlik örneği sergileyerek facianın büyümesini engelledi. Görgü tanıkları, depodaki ürünlerin yoğunluğu nedeniyle yangının söndürülmesinde güçlük yaşandığını belirtti.
"Çok Ağır Depremde Bile Uyanmadım"
Binada mahsur kalan 11 kişi, itfaiye ekiplerinin titiz çalışmasıyla tahliye edildi. Kurtarma operasyonu sırasında ilginç bir an da yaşandı. Uykusu ağır olan Mehmet Sıtkı Erdoğdu, eşinin ve ekiplerin yoğun çabasıyla uyandırılarak dışarı çıkarıldı. Erdoğdu, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür ederek, "Uyuyordum, eşim aradı. Çok ağır depremde bile uyanmadım" sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.
Yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin soğutma çalışmaları ve yangının çıkış sebebine yönelik incelemeleri sürüyor.


Kaynak: