Denizli'de uyuşturucu operasyonları

Denizli'de uyuşturucu operasyonları

Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 6 kişi tutuklandı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik çalışmalarda, bazı şüphelilerin şehir dışından getirdikleri uyuşturucu maddeleri parçalar halinde piyasaya sürdükleri yönünde ihbar aldı.

Ekipler, yapılan çalışmalar sonucu uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen şüphelilere ait aracı takibe aldı ve uyuşturucu maddeleri sakladığı binayı tespit etti.

Ankara yolu üzerinde ekiplerin ikazına uymayarak araçla kaçan şüphelilerden 3'ü, otomobili yol kenarına bırakarak kaçmaya çalışırken yakalandı. Otomobilde ve uyuşturucu maddeyi sakladıkları tespit edilen binada narkotik arama köpeklerinin de katıldığı aramada toplam 48 kilogram esrar ele geçirildi.

Öte yandan, uyuşturucu madde satışı yapmak isteyen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda da 6 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üst ve ikametlerinde yapılan aramada 100 gram sentetik uyuşturucu, 5 kilogram esrar, 20 gram eroin, uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen çalıntı motosiklet ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

İki operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 9 şüpheliden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli ile ilgili işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :