Denizli'de Sudan Bankalar Birliği Zirvesi

Denizli'de Sudan Bankalar Birliği Zirvesi

Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı El-Amin: "Hedefimiz Türkiye'nin engin tecrübesinden yararlanmak"

DENİZLİ (AA) - Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarık Haj Ali El-Amin, hedeflerinin Türkiye'nin bankacılık alt yapısı ve teknoloji kullanımı konusundaki engin tecrübesinden yararlanmak olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve toplantı için Denizli'ye gelen Sudan heyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı El-Amin, Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, ziyaretle ilgili bilgi verdi.

Sudan'daki bankaların üst düzey yöneticileriyle Denizli'de Bankalar Birliği Zirvesi yaptıklarını belirten El-Amin, şunları söyledi:

"Türkiye gelişmiş en büyük İslam devletidir. Özellikle uluslararası sorunlar karşısında tesir gücü yüksek bir ülkedir. Bu güzel karşılama için sizlere teşekkür ediyorum. Sudanlı bankaların özellikle İslami bankacılık üzerine kadim bir tecrübesi var. Bankacılık alt yapısı ve teknoloji kullanımına dönük bir çalıştay kapsamında Türkiye'ye geldik. Hedefimiz Türkiye'nin engin tecrübesinden yararlanmak. Denizli ekonomik anlamda önemli bir şehir. Aynı zamanda sanayi ve ticarete dayalı ekonomisiyle Türkiye'nin 8'inci büyük şehri."

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de şehircilik, bilim, ticaret, sanayi, tarım, turizm gibi her alanda Denizli'nin gelişmesi açısından hep birlikte çalışma yürüttüklerini belirterek, "İnşallah Sudan ile önce Türkiye, sonra Denizli arasında güzel bir kardeşlik bağı ile işbirliğini geliştireceğiz." dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Denizli'nin çalışan ve üreten bir şehir olarak, tükettiğinden fazlasını ürettiğini, satın aldığından daha fazlasını sattığını kaydetti.

Ziyarete, Afrika Teknokent Başkanı Usame Rais ve Sudan'da faaliyet gösteren bankaların üst düzey yöneticileri katıldı.

Denizli Sanayi Odasında işadamlarından bilgi alan heyet Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile görüştü, Denizli Ticaret Borsasını ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler