Denizli'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Denizli'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası, 10 şehit ailesi ile 2 gaziye törenle takdim edildi- Vali Karahan:"İnşallah onların canlarıyla, kanlarıyla suladıkları bu vatan topraklarını ilelebet düşmana teslim etmeyeceğiz. Bu bayrak inmeyecek, bu ez

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı düzenlenen törenle 10 şehit ailesi ile 2 gaziye takdim etti.

Polisevi'nde düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Vali Karahan, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığınca şehitlerin aileleri ve gazilere gönderilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası'nın takdimi dolayısıyla bir arada olduklarını belirtti.

Şehit yakınlarına sabırlar dileyen Karahan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile devletimize, milletimize canlarıyla, kanlarıyla hizmet eden vatan evlatlarını en yüksek derecede takdirle taltif etmek, onların hatıralarını ebediyete kadar yaşatmak amacıyla bunu gerçekleştiriyoruz. Allah şehitlerimize rahmet etsin, onların şefaatlerine bizleri nail etsin. Geride kalan ailelerine, yakınlarına, evlatlarına, anne babalarına sabırlar versin. İnşallah onların canlarıyla, kanlarıyla suladıkları bu vatan topraklarını ilelebet düşmana teslim etmeyeceğiz. Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek."

Konuşmanın ardından, şehit askerler Osman Öz, Doğan Acar, Halit Topuz, Emin Güngör, Burak Erten, Hasan İlhan, Bedri Nayim, Mustafa Uygun, Ömer Kağan Kardemir'in ailesine, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Haki Aras'ın eşi Firuze Aras'a ve görev malulü gazi polisler İsmail Bülbül ile Recep Bozkuş'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Duygusal anların yaşandığı törende, şehit ailelerinden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :