Deniz Feneri'nden Arakanlılar için barınma merkezi

Deniz Feneri'nden Arakanlılar için barınma merkezi

Deniz Feneri Derneği, Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'te bin konutluk projesine başlıyor

İSTANBUL (AA) - Deniz Feneri Derneği, Myanmar'da Budist çeteler ve hükümetin uyguladığı baskı ve soykırımdan kaçan Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'te bin konutluk projesini hayata geçiriyor.

Deniz Feneri Derneği, ağustos ayında patlak veren krizin ardından Arakanlı Müslümanlara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Dernek, temel yaşam malzemelerinin yanı sıra Arakanlı Müslümanların en önemli sorunlarından olan barınma problemini çözmek için harekete geçti.

Deniz Feneri başlattığı kampanya ile ilk etapta bin ailenin barınması için konut inşa edecek.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan’dan Bangladeş’e göç eden binlerce mülteciye temel insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını belirterek, bölgedeki insani dram bitene kadar çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Bölgede 600 bin insanın mülteci pozisyonuna düşerek zorlu yaşam koşullarında mücadele ettiğini ifade eden Cengiz, başlattıkları konut projesiyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Deniz Feneri Derneği olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve bağışçılarımızla birlikte gayrı insani şartlarda yaşamak zorunda olan kardeşlerimizin en önemli sorunlarından birisi de barınma. Geçici barınma ile ilgili olarak ilk etapta bağışçılarımız ve MÜSİAD üyelerinin katkılarıyla Cox's Bazar'da bin konutluk bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Bununla ilgili olarak resmi işlemlerimiz de tamamlandı. Önümüzdeki günlerde konutlarımızın yapımına başlanmış olacak. Hedefimiz bağışçılarımızın desteği ile bu sayıyı 10 bin konuta çıkarmak. Bir evin maliyeti yaklaşık olarak 800 dolar. Katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız kampanyamıza katılarak bir nebze olsun yaraların sarılmasına vesile olabilirler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :