Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan CHP'ye sert sözler

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan CHP'ye sert sözler

Deniz Baykal'ın son dönemde siyasete gireceği tartıyılan, yeni parti kuracağı söylenen kızı Aslı Baykal'dan CHP'ye 'Mavi Vatan' tepkisi... Aslı Baykal 'Olacak iş değil' deyip isyan etti.

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün skandal açıklamalarına eski genel başkan Deniz Baykal'ın kızından sert tepki geldi.

Aslı Baykal, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız" diyen Çeviköz'e yanıt verdi.

asli-baykal.jpg

Aslı Baykal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Mavi Vatan emperyalizm değil, hakkına, hukukuna Akdeniz'de sahip çıkmak. 'Buralar da vatandır' demek. Yunanistan'ın bu kadar saldırgan olduğu, hukukumuza el attığı bir ortamda Mavi Vatan söylemini düşmanlık yaratıcı, saldırganlık gibi sunmak ana muhalefet için olacak iş değil."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.