"Denim Premiere Vision Fuarı"

"Denim Premiere Vision Fuarı"

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 14-15 Kasım'da çeşitli ülkelerden 79 firmanın katılımıyla Paris'te gerçekleştirilen fuarda 15 firmayla boy gösterdi- UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin:- "Denim Premiere Vision'da gerek firmalarımız gerekse ü

BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 14-15 Kasım'da çeşitli ülkelerden 79 firmanın katılımıyla Paris'te gerçekleştirilen "Denim Premiere Vision Fuarı"na 15 firmayla katılım sağladı.

UTİB'den yapılan açıklamaya göre, denim kumaş ve giysi ihracatında dünyanın üçüncü ülkesi olan Türkiye'nin tasarım odaklı inovatif ürünleri, Denim Premiere Vision Fuarı'nda tanıtıldı. Dünyanın dört bir yanından fuara gelen yabancı ziyaretçiler, Türk üreticilere ve tasarımcılara ait ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Türk üreticilerin sektördeki gücünü vurgulamak amacıyla açılan Türkiye standında da seçkin denim firmalarının proje ve koleksiyonlarından örnekler sunuldu.

Fuar kapsamında ayrıca, UTİB tarafından sanal gerçeklik tekniğiyle hazırlanan tekstil filmini özel gözlükler takarak izleyen ziyaretçiler, Türk tekstilinin tarihine ve gelişimine tanıklık etti.

- "Türkiye, dünya denim modasını belirleyen önemli bir aktör"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, Türkiye'nin fuarda en çok katılımcı firmaya sahip ülke olduğunu belirtti.

Türk denim sektörünün uluslararası pazarda inovasyon, yaratıcılık, tasarım, koleksiyon ve kalite bakımından yüksek rekabet avantajına sahip olduğuna dikkati çeken Engin, "Türk markaları, üretimde, enerji, zaman ve su tasarrufunu ön planda tutan anlayışın yanı sıra çevre dostu ve yumuşak dokulu ürünleriyle dünya denim modasını belirleyen önemli bir aktör durumunda." ifadesini kullandı.

Engin, sektörde tasarım odaklı inovasyon anlayışının hakim olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin inovasyon ve yaratıcılığını uluslararası platformlarda destekliyoruz. Denim Premiere Vision'da gerek firmalarımız gerekse ülke standımızla Türkiye'nin denimdeki gelişmiş altyapısını, yetenekli iş gücünü, yeni teknolojilere kolayca uyum sağlayan ve küresel tüketici taleplerine kısa sürede cevap veren esnek yapısını gözler önüne sererek, bu alandaki konum ve itibarını güçlendirdiğimize inanıyoruz. Fuarda özellikle denim alanında yayın yapan dünyaca ünlü dergilerin editörleriyle Fransa basınına yönelik bir davet de gerçekleştirildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :