Demokratik Kongo'daki çatışma

Demokratik Kongo'daki çatışma

Ruandalı ayrılıkçılar ile askerler arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi

GOMA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ruandalı ayrılıkçılar ile askerler arasındaki çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 16 oldu.

Askeri yetkililer, Demokratik Kongo Silahlı Güçleri ile Ruandalı ayrılıkçılardan oluşan Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri (FDLR) arasında hafta sonu yaşanan çatışmada 4'ü asker, 12'si milis, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ordu sözcülerinden Yüzbaşı Njike Kaiko, hafta başında yaptığı açıklamada ise 2'si asker, 6'sı milis, 8 kişinin öldüğünü belirtmişti. Ülkenin doğusunda ayrılıkçıların Mpati'ye yakın bir bölgede askerlere pusu kurup ateş açması ve askerlerin buna karşılık vermesiyle çatışma çıkmış, Mpati mülteci kampında yaşayan çok sayıda kişi komşu kasabalara sığınmıştı.

Öte yandan Masisi bölgesindeki çok sayıda kasaba, iki aydan bu yana ayrılıkçılar tarafından kontrol ediliyor. Bölgede istikrarın sağlanabilmesi amacıyla operasyonlar sürüyor.

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'ye karşı mücadele veren FDLR, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kaçan Ruandalı Hutuların haklarını savunmak üzere 2000'de kuruldu.

FDLR'nin bazı üyelerinin, Ruanda'da 1994 yılındaki soykırımda rol oynadığı iddia ediliyor. Hutular, Ruanda ve Burundi'deki etnik azınlık Tutsilere soykırım yapmakla suçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler