Demokratik Kongo'da devlet başkanı seçimine doğru

Demokratik Kongo'da devlet başkanı seçimine doğru

Muhalif 7 siyasi partiyi tek çatı altında toplayan G7 grubu, seçimde yarışmak üzere Moise Katumbi'yi aday gösterdi

KINSHASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde muhalefet, devlet başkanı seçiminde Moise Katumbi'yi aday olarak belirledi.

Muhalif 7 siyasi partiyi bir çatı altında toplayan G7 grubu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında, kasım ayında yapılması planlanan seçimde yarışmak üzere eski Katanga bölgesi yetkilisi Moise Katumbi'yi aday gösterdiklerini açıkladı.

G7 Başkanı Charles Mwando Nsimba, ortak aday belirlemek için salı gününden bu yana müzakerelerde bulunduklarını belirtti. Katumbi, kısa süre önce muhalefeti, seçimde galibiyet elde edebilecek kişiyi belirlemek amacıyla aday yoklaması yapmaya çağırmıştı.

G7 grubu, bir dönem iktidar yanlısı olarak bilinen ancak Devlet Başkanı Joseph Kabila'ya karşı çıktıkları için devre dışı bırakılan 7 siyasi partinin birleşmesiyle eylül ayında kurulmuştu.

Kabila daha önce, bu yıl içinde yapılması planlanan genel seçim ve devlet başkanı seçiminin tarihinin belirlenmesi ve finansman konusunun görüşülebilmesi amacıyla ulusal diyalog süreci başlatmak istemişti. Ancak G7 grubu, 2001 yılından bu yana görevde bulunan Kabila'nın anayasaya aykırı olmasına rağmen yeniden seçilebilmek için bunu istediğini iddia etmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler