Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

Gaziantep'te demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta düzenlenecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını davet etmesini olumlu karşıladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Demokrasi Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlardan Hayri Ekşi (75), AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak vatan millet sevdasıyla sokağa dökülen vatandaşların, 7 Ağustosta düzenlenecek mitinge de aynı ilgiyi göstereceğine inandığını söyledi.

Türkiye'nin siyasi tercihlerin ön plana alınabileceği bir dönemden geçmediğini ifade eden Ekşi, "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olmak lazım. Omuz omuza verip birlik olmalıyız. Çok şükür birliğimizi sağlarsak, kimsenin gücü bize yetmez. Bir insan yalnız olursa, ona karışan çok olur. Ama kardeşlerinle birlik olursan kimse sana yaklaşamaz. O yüzden bugünlerde de birliğimiz her zamankinden daha önemli." dedi.

Tüm siyasi parti temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına cevap verip, alanlarda olması gerektiğini ve halka hitap etmesi gerektiğini anlatan Ekşi, "Bugünlerde birlik olmalı. Diğer günler, siyasi düşünceler herkesin kendi fikridir. Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu, halk olarak birlik olduğumuzu herkese göstermeliyiz." diye konuştu.

Meral Emrun ise tüm milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiğini, bunun önemli olduğunu kaydetti.

Milletin Erdoğan'ın yanında olduğunu darbe girişiminin ilk gününden beri gösterdiğini anlatan Emrun, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verilmesi açısından siyasilerin de vatandaşlar gibi aynı karede olması gerektiğine inandığını vurguladı.

Mehmet Dursun da parti ayrımı yapmaksızın halk gibi siyasilerin de bir araya geleceğine inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Halk, darbe gününden beri Laz, Çerkez, Kürt veya Türk demeden bir arada oldu. Halk gibi siyasiler de birleşmeli. Açıkçası halk olarak bizler de pazar günü İstanbul'da olmayı istiyoruz. İnşallah bizler de İstanbul'a gidip Erdoğan'ın yanında olduğumuzu göstereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :